Menu
Bijzondere week voor Frenkie de Jong

Bijzondere week voor Frenkie de Jong

Jong Ajax verwent het publiek dit seizoen regelmatig met grote uitslagen. In de vijf thuiswedstrijden werd er al 22 keer gescoord, en ook maandagavond stopte de teller tegen FC Oss pas bij 7-0. Op het middenveld stond naast Donny van de Beek en Abdelhak Nouri iemand met een hele bijzondere week: Frenkie de Jong.

,,Als je met 7-0 wint en je vermaakt het publiek met mooie combinaties, dan sta je op het veld ook te genieten”, weet de 19-jarige De Jong. ,,We hadden nog veel vaker moeten scoren, maar dat hou je altijd. Als je met 5-0 wint roept iedereen dat het 7-0 had moeten worden, en nu roept iedereen dat je met nog grotere cijfers had moeten winnen. De zevende viel vrij vroeg, maar toen merkte je wel dat iedereen vermoeid raakte en wat gas terugnam.”

48. GOAL #JongAjax! Frenkie de Jong zet Jong Ajax al snel in de tweede helft op een 3-0 voorsprong. #jajoss

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 september 2016

Toch waren er ondanks de monsterzege enkele kleine kanttekeningen: ,,We proberen vroeg druk te zetten, maar af en toe maken we wat kleine foutjes waardoor we kansen weggeven. Het liefst geven we natuurlijk helemaal geen kansen weg maar er zijn altijd verbeterpunten.”

Uit lastiger
Wat opvalt is dat Jong Ajax thuis tegenstanders regelmatig van de mat speelt, terwijl het in uitwedstrijden lastiger heeft: ,,Tegen RKC begonnen we heel slecht, we kwamen snel met 2-0 achter. Daarna speelden we heel goed en hadden we verdiend om te winnen. Bij Almere wonnen we met 1-4. MVV-uit was echt een mindere dag, toen hebben we verdiend verloren. Laten we dan vrijdag tegen FC Eindhoven maar eindelijk weer eens winnen in een uitwedstrijd.”

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7! ❌❌❌ #jajoss pic.twitter.com/CVnfhhQUr5

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 september 2016

Het langverwachte debuut in Ajax 1 volgde dan eindelijk vorige week, en tegen een tegenstander die net als FC Oss volledig tegen de touwen hing:  ,,Tegen Willem II speelde ik maar tien minuten mee, maar vanaf de bank zag het er heel goed uit. Ajax speelde frivool, fris, en ook vandaag was het genieten voor het publiek. Hopelijk volgen er meer van die wedstrijden, zowel bij het eerste als bij Jong Ajax.”

Geen debuut
,,Vanaf het eerste moment dat je hier bij Ajax komt wacht je op dat moment. Je komt toch om in het eerste te spelen. Je kijkt al die tijd uit naar het debuut, en als het dan gebeurt, ook nog tegen je oude club, dan is dat gewoon supermooi. Ik was heel blij.” Al was het debuut voor Ajax 1 niet het debuut op het hoogste niveau. In 2015 speelde De Jong al eens een wedstrijd in het eerste van Willem II. ,,Ajax is groot, het stadion is groot, maar Willem II was m’n echte debuut, dus dat was voor mij toen wel wat specialer."

Nu De Jong heeft mogen proeven van een echte wedstrijd in het eerste smaakt het naar meer,,Er is bijvoorbeeld nog niet gesproken over de volgende bekerwedstrijd, maar ik zit bij de A-selectie. Net als iedereen wil ik zo snel mogelijk basisspeler worden van het eerste. Liever vandaag dan morgen.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Pro Shots