Menu
Bizot, Candan en Shakison: stap dichter bij de top

Bizot, Candan en Shakison: stap dichter bij de top

De A-junioren Marco Bizot, Tayfun Candan en Randel Shakison behoren tot de jeugdspelers die deze maand een contract ondertekenden. Het trio maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Wie zijn deze jeugdige Ajacieden en wat zijn hun doelstellingen voor de komende tijd?

Doelman Marco Bizot beschikt al over een flinke dosis ervaring. Hij mocht afgelopen seizoen als reservedoelman zelfs met het eerste elftal van Ajax mee naar Murcia, waar de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Marco van Basten een oefenwedstrijd speelde. Ook trainde hij regelmatig mee bij Ajax 1 en Jong Ajax. ,,Het was een ontzettend leerzaam seizoen”, aldus de doelman, die bij Jong Ajax de concurrentie aan moet gaan met Sergio Padt. ,,Het is prachtig dat ik dit contract heb getekend. De periode ‘jeugd’ is hiermee eigenlijk afgesloten. Nu moet ik weer een stap verder kijken.”

Tayfun Candan is op meerdere posities inzetbaar. ,,Ik speel vaak linkshalf, maar kan ook centraal of linksback spelen’’, vertelt de Hoornaar na het tekenen van zijn contract. Candan maakt inmiddels al zeven jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. ,,Ik ben begonnen in de D1 van trainer Robin Pronk’’, zegt Candan. ,,Daarvoor had ik al stage gelopen bij de D2 van Ajax.’’ Momenteel maakt hij nog deel uit van Ajax A1. Hoewel het team van Frank de Boer net naast het kampioenschap greep, kan hij terugkijken op een geslaagd jaar. ,,Als het niet goed was gegaan, had ik dit contract waarschijnlijk niet verdiend.’’

Randel Shakison is linksback. ,,Maar wel aanvallend ingesteld”, zegt hij. ,,Mijn snelheid is mijn sterke punt en ik ben ook goed in duels. Ik heb erg veel zin om bij Jong Ajax aan de slag te gaan en ik hoop natuurlijk dat ik zo snel mogelijk de stap kan maken naar het eerste van Ajax.”

Tayfun Candan tekent zijn contract. Tayfun Candan tekent zijn contract.
Randel Shakison (links van Danny Blind): een aanvallend ingestelde back. Randel Shakison (links van Danny Blind): een aanvallend ingestelde back.