Menu

Blamage Barcelona bij hekkensluiter

MADRID (ANP/RTR) - Real Madrid en Barcelona zijn de grote verliezers geworden van de 22e speeldag in de Spaanse Primera Division. Koploper Real ging zaterdag onderuit bij Athletic Bilbao, 1-0. Barcelona blameerde zich een dag later bij Racing Santander. De hekkensluiter won met liefst 4-0.

Barcelona was in competitie, beker en Europees verband achttien wedstrijden op rij ongeslagen. Aan die reeks kwam zondag bij Santander een merkwaardig einde. Voor een van de minst productieve ploegen uit de Primera Division scoorden Reguero, Ramis, Arzeno en Mazzoni. Barcelona, met de Nederlanders De Boer en Kluivert in de basis, stelde daar niets tegenover. Zenden kwam in de 55e minuut in het veld. Het stond op dat moment al 3-0. De Boer kreeg nog geel.

Bilbao kwam tegen Real al na vier minuten op voorsprong. Alkiza maakte het enige doelpunt. Voor de middenmoter was het een aardig herstel van een forse nederlaag vorige week. Toen verloor het van Barcelona, 7-0.

Deportivo profiteerde van de tegenvallers van Real en Barcelona. De club won van Sociedad (4-1) en naderde de ,,Koninklijke'' tot op vier punten. De Nederlandse spits Makaay ontbrak wegens een blessure bij Deportivo. Diego Tristan speelde de hoofdrol. Hij scoorde drie keer. Donato was eveneens succesvol. Het enige doelpunt van Sociedad kwam op naam van De Pedro.

Valencia, de nummer vier, had geen moeite met Numancia, 3-0. Juan Sanchez, Mendieta uit een strafschop en Alonso waren de doelpuntenmakers. Jordi Cruijff werd namens Alaves matchwinner in het duel met Real Zaragoza. De Nederlander scoorde na 18 minuten de enige treffer.