Menu

Blatter: Twee voetballers van de eeuw

ROME (RTR/SID) - De verkiezing van de voetballer van de eeuw door de wereldbond FIFA heeft maandag in Rome twee winnaars. Dat maakte FIFA-voorzitter Blatter zondag in de Italiaanse stad bekend. De ene winnaar wordt via internet gekozen, de andere door leden van de voetbalbond. De FIFA zal twee bokalen uitreiken.

,,Met de verkiezing via internet geven we speciaal de jeugd de kans haar mening te geven over wie de beste voetballer is'', aldus Blatter. De keuze lijkt meer een uitvlucht om een ruzie tussen de Argentijn Maradona en de Braziliaan Pele te voorkomen. Beiden zijn favoriet voor de eretitel. Een overwinning voor de ander zou bij beide ex-sterren en vooral hun achterban tot veel commotie leiden.

Maradona claimde volgens de Argentijnse krant Ole de zege. Hij vond Pele maar overgewaardeerd. ,,Ik speelde twaalf jaar in Europa, hij niet'', zei hij. De Brazilianen gruwen van een mogelijke overwinning van Maradona en protesteerden fel tegen het feit dat de Braziliaanse voetbalbond geen campagne voerde voor Pele.

Diego Maradona geldt nu op het net als favoriet. De FIFA-leden lijken een voorkeur te hebben voor Pele. Beide sterren zijn volgens Blatter maandag aanwezig.