Menu

Blauw afgedroogd

Met het oog op het uitduel tegen AZ aanstaande zondag, trainde Ajax tijdens de ochtendsessie van donderdag voornamelijk in partijvorm. Drie teams moesten het tegen elkaar opnemen. Tegen de middag was er een duidelijke winnaar, een goede come-back van de nummer twee, en een team waarbij niks lukte.

De groep werd na de warming-up in drieën verdeeld, twee teams van zes en een van zeven. Tom Soetaers kon nog niet meedoen met de partijtjes en had een aangepast programma uit te voeren. Met de voetblessure van de Belg gaat het beter, maar hij is nog niet voldoende hersteld om de hele training met de groep te doen.

Twee teams moesten het tegen elkaar opnemen, de derde bleef buiten de lijnen. Het team dat scoorde mocht blijven staan, de verliezers moesten ruilen met het team langs de kant. Het team dat het eerst zes doelpunten had gemaakt, zou worden uitgeroepen tot winnnaar.

Al snel nam 'geel' een voorpsrong. Het wist vier keer te scoren, 'blauw' en 'oranje' deden dat maar een keer. Wesley Sneijder, oranje, had er de pest in. Mokkend en in zichzelf pratend liep hij naar de zijkant, na weer een tegengoal van geel. De middenvelder was boos op alles en iedereen. Maar halverwege de training sloeg zijn humeur om. Tegen blauw scoorde zijn team en zelf het sterke geel werd een keer verslagen. ,,Mooi!'', riep Bruins Slot enthousiast langs de kant. ,,Eindelijk een keer die kapsonesleiers van geel verslagen!'' Oranje liep in: vijf voor geel, vier voor oranje, een voor blauw.

Oranje kwam langszij bij geel en stonden tegen over elkaar voor het beslissende punt. Ibrahimovic voor oranje en Van der Vaart voor geel, gingen naarstig op zoek naar de goal. De Zweed probeerde het met subtiele boogballetjes, de aanvoerder met een hard schot. Uiteindelijk was het Victor Sikora die de bal achter doelman Stekelenburg wist te werken. Team geel stak zijn handen in de lucht en mocht vast uitlopen.

Blauw en oranje namen het nog een keer tegen elkaar op. Sneijder en de zijnen maakten de kwelling voor blauw nog erger: binnen twee minuten scoorde oranje. ,,Team blauw is afgedroogd'', luidde het droge commentaar van Bruins Slot.

Zoals gebruikelijk moet de verliezende partij bij wijze van straf de doelen op hun juiste posities terugzetten. Dat was dit keer echter niet voldoende, vond Koeman. Het blauwe team werd in tweeën gesplitst en moest in partijtjes van drie tegen drie uitmaken wie de sterkste helft van blauw was. Nigel de Jong had nu de donderderwolk boven zijn hoofd hangen. Hoofdschuddend aanvaarde hij zijn straf en probeerde het beste ervan te maken. Welke blauwe helft er won was niet belangrijk, nafloop moesten ze met zijn zessen het doel terugzetten. Hun overige teamgenoten zaten al in de kleedkamer. Voor De Jong en de zijnen wacht nog een middagtraining om zich te revancheren.