Menu

Blessure Chivu valt mee

De blessure van Cristian Chivu lijkt toch mee te vallen. De Roemeen ging in de wedstrijd tegen NEC al voor rust van het veld met een hamstringblessure.

Onderzoek gistermiddag in het Amstelveense VU Ziekenhuis wees uit dat de kwetsuur minder ernstig is dan werd gevreesd. In de media werd gesproken over een herstelperiode van vier tot zes weken, maar naar nu blijkt, kan Chivu wellicht alweer eerder zijn rentree maken in Ajax 1. De Roemeen is zeker niet beschikbaar voor het duel met PSV aanstaande zondag.

Door het wegvallen van Chivu moet trainer Adriaanse opnieuw puzzelen in de defensie. Dat moest hij in het uitduel tegen PSV ook al. Adriaanse stelde toen tot ieder verrassing Andy van der Meyde als rechtsback op. Nu het een positie in het centrum betreft, zal de Ajax-trainer hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op Yakubu. De Ghanees verving Chivu ook al in de thuiswedstrijd tegen Sparta en was tegen RBC in Roosendaal de stand-in voor de toen zieke Pasanen.

Voor Chivu is het niet de eerste blessure van het seizoen. De verdediger brak in de zomer zijn neus, liep tegen AA Gent een knieblessure op en miste het duel tegen Willem II vanwege een liesblessure. In de thuiswedstrijd tegen RKC viel de Roemeen na een half uur uit wegens een knieblessure en miste daardoor de onmoetingen tegen Heerenveen en Feyenoord.