Menu
Blessure Emanuelson valt mee

Blessure Emanuelson valt mee

De blessure die Urby Emanuelson woensdagavond opliep tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, lijkt mee te vallen. Dat zei Adrie Koster donderdag tijdens de persconferentie.

urby emanuelson 330 220

Emanuelson werd in de tweede helft hard onderuit gehaald door Sander Keller. De speler van Utrecht werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Emanuelson verliet vervolgens het veld per brancard. Een gekneusde knie, zo luidde de diagnose. ,,Het blijkt niet heel ernstig te zijn”, aldus Koster. De komende dagen moeten uitwijzen of Emanuelson zondag tegen Vitesse inzetbaar is.

Gregory van der Wiel is er in ieder geval nog niet bij in Arnhem. Het herstel van de knieblessure van de jonge verdediger verloopt niet voorspoedig. ,,Gregory heeft steeds te maken met kleine terugslagen”, legt Koster uit. ,,Ik verwacht hem voorlopig nog niet terug bij de selectie. We willen hem rustig laten herstellen van zijn blessure.”

Bruno Silva, die dinsdag een contract tekende bij Ajax, trainde donderdag voor het eerst mee met de selectie. Of de Uruguayaan tegen Vitesse meteen een basisplaats krijgt, is nog niet zeker. ,,Bruno heeft bij Groningen twaalf dagen apart van de groep getraind”, zegt Koster. ,,We weten wat hij in huis heeft, maar hij moet wel fit genoeg zijn. We hopen daar de komende trainingen meer inzicht in te krijgen.”

Koster hoopt dat zijn team tegen Vitesse net zo goed voor de dag komt als woensdagavond tegen Utrecht. De trainer verwacht zondag wel een ander type wedstrijd. ,,Ik denk dat Vitesse ons iets agressiever zal benaderen dan Utrecht deed. Utrecht liet ons komen, van Vitesse verwacht ik meer drang naar voren. Vooral omdat zij thuis spelen.”

Houd Ajax TV in de gaten voor de voorbeschouwing van Adrie Koster op Vitesse - Ajax.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>