Menu
Blessure Heitinga valt mee

Blessure Heitinga valt mee

De hamstringblessure die John Heitinga vrijdag opliep in het duel met Ivoorkust valt mee. In de rust van de wedstrijd moest de Ajacied zich laten vervangen, maar onderzoek wees uit dat er niets is gescheurd. Bondscoach Marco van Basten gaf zondag aan dat zijn elftal er tegen Argentinië wel eens anders zou kunnen uitzien dan in de eerste twee poulewedstrijden.

Zaterdag werd de verdediger, net als PSV'er Philip Cocu, onderzocht in het ziekenhuis. ,,Het gaat alweer een stuk beter met hen'', zei bondscoach Marco van Basten zondag. ,,Normaal gesproken verwacht ik niet veel problemen in de richting van de volgende wedstrijd.'' Cocu en Heitinga trainden zondag nog niet mee met de selectie van het Nederlands elftal.

Het lijkt er sterk op dat het Nederlands elftal woensdag tegen Argentinië een ander gezicht krijgt. Marco van Basten gaf zondag aan dat hij de voetballers die in ‚‚n van de eerste twee groepsduels een gele kaart kregen, wil sparen. De geboekte spelers kunnen daardoor met een blanco ,,strafblad'' aan de volgende ronde beginnen. ,,We willen geen risico nemen naar de volgende ronde toe'', aldus Van Basten zondag.
De FIFA heeft bepaald dat ,,enkele'' gele kaarten na de eerste ronde vervallen. Oranje kreeg in de eerste twee wedstrijden zes kaarten. Giovanni van Bronckhorst, John Heitinga, Arjen Robben, Joris Mathijsen, Mark van Bommel en Khalid Boulahrouz lopen
daardoor in het laatste groepswedstrijd tegen Argentinië de kans op een tweede prent en zouden in dat geval in de achtste finale zijn geschorst.

Van Basten: ,,Daar waar wij denken dat het risicovol is om bepaalde spelers op te stellen, moeten we een keuze maken. Ik zie daarin geen verschil tussen aanvallers en verdedigers. Ook aanvallers kunnen tegen een gele kaart aanlopen. We hebben nu in
gedachten om de spelers te sparen. Maar we willen daarnaast ook de garantie dat we een goede wedstrijd kunnen spelen.'' Bovendien heeft Van Basten tegen de Argentijnen ook de mogelijkheid om spelers met kleine pijntjes rust te geven.

Bron: ANP