Menu

Blessure Lobont blijkt ernstig

Ajax-coach Ronald Koeman zal voorlopig niet kunnen beschikken over zijn Roemeense keeper Bogdan Lobont. Bij een onderzoek vandaag is vastgesteld dat het voorste kapsel van de linkerschouder van Lobont beschadigd is. De doelman is daardoor minimaal zes weken uit de roulatie.

Begin komende week zal met een kijkoperatie worden vastgesteld of het operatief vastzetten van het kapsel noodzakelijk is. Mocht dat het geval zijn, dan moet Ajax het minimaal vier maanden zonder Lobont stellen. De kijkoperatie zal worden uitgevoerd in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

Omdat ook de Australische keeper Joey Didulica herstellende is van een blessure zal Maarten Stekelenburg vanavond het Ajax-doel verdedigen tijdens de wedstrijd tegen Manchester United in het kader van het vierde Amsterdam Tournament. Robert Zwinkels, de keeper van Jong Ajax, is aan de selectie van Ajax voor het Amsterdam Tournament toegevoegd.

Ajax speelt vanavond om 21.15 uur tegen Manchester United. Zondag 4 augustus staat om 20.45 uur het duel tegen FC Barcelona op het programma. Beide wedstrijddagen van het Amsterdam Tournament zijn overigens uitverkocht.