Menu
'Blessure Van Rhijn enige minpunt'

'Blessure Van Rhijn enige minpunt'

Met het oefenduel tegen Wacker Innsbruck kwam er zaterdagmiddag een einde aan het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Op de blessure van Ricardo van Rhijn na was het een prima trainingskamp, vertelde trainer Frank de Boer na afloop.

,,De blessure van Ricardo van Rhijn is een minpuntje deze week", concludeerde De Boer na afloop. ,,Voor de rest was het positief. We hebben die dingen gedaan die we wilden doen en zijn weer een stapje verder. Als het aan mij ligt zijn we hier volgend jaar weer. De velden zijn top, het hotel is goed, het personeel is aardig. Kortom alle ingrediënten zijn hier aanwezig om goed trainingskamp te hebben."

De afsluitende oefenwedstrijd werd bovendien met 5-1 gewonnen. ,,Ik ben daarover ook tevreden, al zag ik wel wat verbeterpunten. Het waren natuurlijk twee helften op zich, doordat er twee verschillende teams speelden. We hebben een goede eerste helft gespeeld. Hadden verschrikkelijk mooie aanvallen die niet allemaal werden beloond. In de tweede helft begonnen we goed, kregen een cadeautje van de tegenstander en daarna nog een paar opgelegde kansen. Toen bloedde de wedstrijd dood. Maar de uitslag had wel in de dubbele cijfers kunnen eindigen."

Ajax vloog na de wedstrijd snel terug naar Nederland. Iedereen is zo op tijd voor de kwartfinale van Oranje tegen Costa Rica. ,,Daar kijken we naar uit. Ik denk dat Nederland met 3-1 wint", voorspelde Frank de Boer vanuit Schwaz in Tirol.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst