Menu
Blessures baren Van Basten zorgen

Blessures baren Van Basten zorgen

Zonder de steun van de eigen aanhang moet Ajax proberen in Den Haag ADO te verslaan. Omdat Maarten Stekelenburg nog niet topfit is, zal Kenneth Vermeer wederom het doel verdedigen.


Trainer Marco van Basten maakt zich zorgen over zijn weer groeiende blessurelijst. Was er vorige week positief nieuws dat bijna iedereen weer inzetbaar was, deze week zag hij dat de absentielijst zich met diverse namen uitbreidde. ,,De blessures zijn wel een punt van aandacht", verklaarde Van Basten vrijdagmiddag tijdens het persmoment. ,,Nadat we Gabri en Vertonghen al eerder in de week kwijt waren, vielen donderdag nog enkele spelers uit tijdens de training. We hebben vier keer een partij van zes tegen zes gespeeld. Daarbij sneuvelden wat spelers: Dennis Gentenaar had last van zijn knie, Vurnon Anita van zijn heup en Kennedy van zijn lies. Ook Oleguer had last. Enoh trainde vandaag uit voorzorg binnen, want hij had wat reactie na de training van donderdag.’’
Of deze namen ook zullen ontbreken in de wedstrijdselectie van zondag, kon Van Basten nog niet zeggen. Zaterdag is er immers nog een training. Wel gaf hij aan een gesprek met Maarten Stekelenburg te hebben gevoerd. ,,Maarten zei tegen mij dat hij nog herstellende is van zijn ziekte en bovendien ook wat last van zijn schouder had. Kenneth Vermeer is topfit. Dan hoef ik nog geen keuze te maken. Dat hoef ik pas als ze allebei topfit zijn. Maarten zit wel op de bank, want hij traint wel goed.’’
Positief is de terugkeer van Ismaïl Aissati. ,,Ismaïl is een goede voetballer, die snel weer terug is op niveau als je hem gebruikt waar z’n kracht ligt: aanvallend, positioneel en op technisch vlak. Hij hoeft dan niet eerst veel duels in het tweede te spelen. Misschien kan ik hem sneller inzetten.” Ook Dario Cvitanich lijkt op de weg terug. ,,Dario ziet er goed uit, hij zou zondag in Den Haag aanwezig kunnen zijn.” Maar ook voor de Argentijnse spits geldt dat er zaterdag nog een laatste training is, waarin hij moet bewijzen dat hij fit genoeg is. Voor Van Basten zal dat wel prettig zijn, want Luis Suarez ontbreekt vanwege een schorsing.
In Den Haag wacht Ajax wederom een zwaar duel. ,,Het zal vergelijkbaar zijn met de uitduels tegen NEC, Groningen en Utrecht. Er heerst een aparte sfeer. Overal waar we komen, proef je iets vijandigs. Wij moeten proberen ons op onszelf te focussen.”
De wedstrijd ADO Den Haag - Ajax begint zondag 8 maart om 12.30 uur.