Menu
Blessures stapelen zich op

Blessures stapelen zich op

Als een groep jonge eendjes laveert Ajax door het nog prille seizoen: talrijke en uiteenlopende blessures hebben de Amsterdamse spelersgroep de voorbije dagen drastisch uitgedund. Dat proces zette zich vrijdag voort, met het uitvallen van de Tsjechen Tomás Galásek en Zdenek Grygera tijdens de ochtendtraining.

Mocht er in de praktijk zoiets bestaan als een ziekenboeg, in Amsterdam is er momenteel dringend behoefte aan een uitbouw. Bij aanvang van de vrijdagse oefensessie waren Maarten Stekelenburg, Mauro Rosales, Wesley Sneijder, Hatem Trabelsi en Angelos Charisteas niet in staat om met de andere Ajacieden mee te trainen. Dan zijn er nog de langdurige uitgeschakelde Maxwell en Nicolae Mitea, Kenneth Vermeer is ook nog geblesseerd, terwijl Hedwiges Maduro pas net weer fit genoeg was om aan te sluiten bij de grote groep. Die begon de training met een conditioneel programma, onder leiding van hersteltrainer René Wormhoudt.

Angelos Charisteas werkte intussen een lichte training af op het kunstgras, onder de hoede van fysiotherapeut Frank van Deursen. Een grote pleister en een blauw oog waren de stille getuigen die herinnerden aan de botsing tussen Charisteas en Kolo Touré, dinsdag in de verloren Champions-Leaguewedstrijd van Ajax tegen Arsenal. De Griekse spits hield er een hoofdwond plus hersenschudding aan over. Hij verliet vrijdag na een uurtje het trainingsveld.

Wesley Sneijder, Hatem Trabelsi en Mauro Rosales werkten op dat moment nog aan hun herstel, waarbij ze doelman Maarten Stekelenburg onder vuur namen tijdens een aantal afwerkoefeningen. De rest van de selectie hield zich eerst bezig met een paar ruim opgezette positiespelletjes, waarna de tijd was aangebroken voor een reeks onderlinge wedstrijden.

Daarin sloeg het noodlot andermaal toe. Eerst moest Tomás Galásek het strijdtoneel verlaten, na een ongelukkige aanvaring op het middenveld. De Tsjech werd niet veel later gevolgd door zijn landgenoot Zdenek Grygera, die eveneens in botsing kwam met een speler uit de ploeg met de oranje hesjes.

Zaterdag traint Ajax andermaal om 10.30 uur. Dat is de laatste oefensessie voor de competitiewedstrijd tegen Sparta. Het duel wordt zondag om 12.30 uur in Rotterdam gespeeld.