Menu
'Blessuretijd' volgt Donald op de voet

'Blessuretijd' volgt Donald op de voet

‘Blessuretijd’ is de titel van de docusoap waarin Mitchell Donald vooral op de voet wordt gevolgd tijdens zijn revalidatie van een knieblessure. Vandaag is een nieuw deel van Blessuretijd te zien op Ajax TV.

Mitchell Donald in de voorbereiding op het huidige seizoen. Op het Amsterdam Tournament, traditioneel een slotstuk van de voorbereiding, sloeg het noodlot toe voor de Ajacied. Mitchell Donald in de voorbereiding op het huidige seizoen. Op het Amsterdam Tournament, traditioneel een slotstuk van de voorbereiding, sloeg het noodlot toe voor de Ajacied.

Op 9 augustus liep Donald een zware knieblessure op in de oefenwedstrijd tegen Internazionale. Kort na het pijnlijke moment op het Amsterdam Tournament werd al duidelijk dat de Ajacied lang uit de roulatie zou zijn met een kruisbandkwetsuur. Sinds zijn operatie, half september uitgevoerd in het Amsterdamse OLVG, revalideert Donald dagelijks op de Toekomst. Tijdens lunchtijd sluit hij zich, net als de overige geblesseerden uit de A-selectie, in de ArenA aan bij zijn fitte collega’s. Daarna volgt de voorlopig onvermijdelijke terugkeer richting revalidatieruimte.

,,Hoe het gaat?’’, herhaalt Donald de vraag in de kantine van de Toekomst. ,,De knie is soms wat stijf maar hij voelt wel elke dag iets beter. Maar het gaat pas écht goed als je me weer op het veld ziet staan. Wanneer dat zal zijn? Een prognose is er niet; het blijft iets lichamelijks. Voor een kruisbandblessure staat normaal negen maanden. Ik richt me op volgend seizoen. Alles wat eerder komt is meegenomen. Ik wil vooral niets overhaasten.’’

Mitchell Donald kreeg begin oktober een heel boek vol steunbetuigingen van Ajax-supporters overhandigd van Wietse van Heijnsbergen, de initiatiefnemer van de steunactie. Mitchell Donald kreeg begin oktober een heel boek vol steunbetuigingen van Ajax-supporters overhandigd van Wietse van Heijnsbergen, de initiatiefnemer van de steunactie.

Begin oktober nam Donald een boekje vol steunbetuigingen van Ajax-fans in ontvangst. In het boek zijn alle reacties gebundeld die via de weblog ajax.netwerk.to aan de Ajacied waren gericht. ,,Ik ben fantastisch gesteund door alle mensen om me heen. Dat geeft me echt een heel goed gevoel. Familie, vrienden en niet te vergeten zeker ook de fans leven echt met me mee. De steun en meelevendheid van de mensen bij Ajax hoort daar zeker ook bij.’’

De middenvelder is even weg uit het krachthonk waarin hij vooral revalideert. Vooral Ajax-fysiotherapeut Mark Rekers begeleidt hem in deze fase van de revalidatie op de goede weg terug. ,,Mijn linkerknie wordt steeds iets zwaarder belast’’, vertelt Donald over de behandeling. Op het gewricht verwijst een klein litteken terug naar de operatie. ,,Het kost soms bloed, zweet en tranen, maar je weet waarvoor je het doet.’’ Lachend: ,,Het is wel de bedoeling om twee keer zo sterk en goed terug te keren bij de selectie!’’

Eenmaal terug in de revalidatieruimte vervolgt de Ajacied zijn dagprogramma. Jan-Arie van der Heijden, Maarten Stekelenburg en Ismaïl Aissati werken ieder op hun beurt en elders in dezelfde ruimte aan hun eigen herstel.

Donald is alweer aardig wendbaar. Op het ‘menu’ staan onder meer loop- stap- en evenwichtsoefeningen. De knie wordt op uiteenlopende manieren getest. Alle oefeningen worden vastgelegd door de verslaggeefster - gewapend met camera - van Ajax TV. Het nieuwste deel, deel drie, van de docusoap is in de maak en ook vandaag wordt Donald op de voet gevolgd.

,,Leuk om op deze manier gevolgd te worden. Het maakt de hele revalidatie ook wel iets makkelijker’’, vervolgt Donald over ‘zijn’ Blessuretijd. ,,Sommige mensen vragen ook wanneer ze weer het volgende deel kunnen zien. Het doet je echt wat als zoveel mensen vertrouwen en interesse in je hebben en ook op televisie volgen.’’

Bekijk nu de nieuwste aflevering van Blessuretijd op Ajax TV.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>