Menu
'Blij dat wij een keer Lucky Ajax waren'

'Blij dat wij een keer Lucky Ajax waren'

Frank de Boer was na afloop nuchter na het puntenverlies tegen FC Utrecht (2-2). ,,We hebben niet ons beste niveau behaald vandaag. We maakten veel slordige fouten. Die penalty zou ik niet hebben gegeven, maar ik ben blij dat wij nu een keer lucky waren.”

Het strafschopmoment was zondagmiddag het meest besproken moment uit de wedstrijd. De meesten waren het er over eens: het was geen strafschop. De Boer ging niet zó ver: ,,Ik denk dat 9,5 van de 10 mensen hem niet zouden geven. Het was een makkelijk gegeven penalty. Maar vorige week hadden we in de vijfde minuut ook een penalty moeten krijgen, toen Van der Hoorn naar beneden werd getrokken. Ik kan niet zeggen dat het hele seizoen al lucky zijn. Maar ik ben blij dat we vandaag wel Lucky Ajax waren.”

Erik ten Hag wilde er niets meer over kwijt dan dat ‘Iedereen heeft gezien dat we met 1-2 de ArenA hadden moeten verlaten’. De trainer van FC Utrecht gaf zijn ploeg complimenten. ,,We waren uitstekend voorbereid op hoe Ajax zou spelen. Toen ze 3-4-3 hanteerde, hebben ze het uitstekend omgezet. Wij hebben grote fases gecontroleerd en bij 0-2 dachten we dat de wedstrijd in de tas zat.”

De Boer kon niet anders dan beamen dat Utrecht een goede wedstrijd speelde: ,,Ik denk dat wij vandaag niet ons beste niveau hebben gehaald. Dat kwam ook door Utrecht. We maakten slordige fouten. Aan de eerste goal ging een knullige bal van Klaassen vooraf. Juist op het moment dat we ze pijn hadden kunnen doen, viel de goal aan de andere kant. Het begint er natuurlijk al mee dat we de bal naar de goede kleur passen natuurlijk. In de rust heb ik gezegd dat we opportunistischer moesten spelen. Maar in de tweede helft waren we nog slordiger dan in de eerste. Dat we in de laatste minuut nog de kans op 3-2 hadden geeft wellicht nog een extra boost. We hebben alles nog in eigen hand.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst