Menu
‘Blij met zege, ook voor hoofdsponsor’

‘Blij met zege, ook voor hoofdsponsor’

Trainer Frank de Boer koesterde de 2-0 overwinning van Ajax op FC Groningen, maar plaatste ook een kritische kanttekening. ,,Het is een goede start van de tweede seizoenshelft. We zijn blij met de overwinning, zeker ook voor de nieuwe hoofdsponsor, en het houden van de nul. Maar we weten dat het beter moet.”

Volgens De Boer mocht Ajax over het resultaat niet klagen. ,,Ik vond ons de eerste helft de betere ploeg. Na de rust was Groningen dat. Op basis van de tweede helft hadden zij een puntje verdiend. Ze verdienen een compliment voor hun spel. We kregen geen grip op ze.”

Toch had doelman Jasper Cillessen geen al te moeilijke avond. Het Groningse overwicht leidde niet tot veel mogelijkheden, zag De Boer. ,,Zij hebben één grote kans gehad, via Antonia. Dat was een mooie aanval. De kansenverhouding was in ons voordeel, ook in de tweede helft. Alleen werden we toen op de counter gevaarlijk. Dat is niet ons spel.”

De Boer vond een aantal Ajacieden een vermoeide indruk maken in de tweede helft. Wellicht kwam dat door de twee verplichte wissels die de coach in de eerste tien minuten na rust moest doorvoeren. Davy Klaassen en Jairo Riedewald vielen geblesseerd uit.

,,Klaassen kreeg een knietje op zijn dijbeen. Normaal loop je dat er wel uit, maar het werd steeds stijver. Riedewald had al last van zijn pees en dat speelde in de tweede helft weer op. Volgens mij kreeg hij er nu ook een tik op.”

De Boer vreest niet voor de inzetbaarheid van beide spelers in de Klassieker van volgende week tegen Feyenoord. ,,In principe moet je een knietje op je dijbeen er binnen een week uitlopen. En Jairo heeft ook voldoende tijd om te herstellen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Jasper Ruhe