Menu

Blije gezichten op de training

Na de overwinning op Lyon woensdagavond werd er rustig getraind. Door degenen die in de basis stonden dan. Want de overige leden van de selectie werkten een stevige partij-variant af.

Na een korte loopsessie bepaalden de basisispelers op de training zelf wat ze gingen doen. Enkelen gingen schieten op een leeg doel, anderen keken naar de partij van de reserves en weer anderen trapten een balletje. Dat alles met een brede glimlach op het gelaat. Want de overwinning was niet door iedereen verwacht, maar smaakte daardoor niet minder zoet.

Chivu keek vanaf het bankje naast het trainingsveld toe hoe keeperstrainer Wil Coort doelmannen Henk Timmer en Joey Didulica onder handen nam. ,,Doe eens rustig aan met Joey!", riep hij Coort toe. ,,Hij heeft woensdag toch laten zien dat hij geen training meer nodig heeft!"

De spelers van Jong Ajax trainden mee met de reserves. De groep werd in drie teams van vijf opgedeeld. Het team met de oranje hesjes bestond alleen uit spelers van de beloften. Twee teams speelden tegen elkaar, het derde keek toe. Pas als een team had gescoord, kwam het derde team in het veld voor het team dat het tegendoelpunt had geïncasseerd. Onder het toeziend oog van Koeman en onder leiding van assistent Krol ging het er stevig aan toe. Na anderhalf uur mocht iedereen gaan douchen.