Menu
Blik op WK en FC Twente

Blik op WK en FC Twente

Een deel van de Ajax-selectie strijdt deze dinsdagavond voor de laatste kans op een plek in de play-offs richting het WK. Viktor Fischer (Denemarken) en Kolbeinn Sigthórsson (IJsland) kunnen zich tegen Malta en Noorwegen wellicht verzekeren van een ticket voor de play-offs. In Amsterdam wordt ondertussen toegewerkt naar de topper tegen FC Twente. Niklas Moisander trainde nog apart van de groep.

Thulani Serero, Lasse Schöne, Joël Veltman, Danny Hoesen en Tobias Sana meldden zich dinsdagochtend even na half elf als eersten op het trainingsveld. Samen met de overige spelers van Jong Ajax stond er voor hen daags na de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-3) een uitlooptraining op het programma.

Ruim een half uur daarna kwam de uitgedunde selectie van Ajax 1 naar buiten. Vanwege de wedstrijd van Jong Ajax en de interlands mist Frank de Boer nog altijd behoorlijk wat spelers in aanloop naar de topper tegen FC Twente. Ook Lerin Duarte (enkel) en Niklas Moisander (knie) ontbraken tijdens de groepstraining op dinsdag. Duarte liet zich even kort buiten zien en ging daarna weer naar binnen met fysiotherapeut Ronald Vermeer. Moisander trainde de hele ochtend buiten met fysiotherapeut Pim van Dord. De Fin deed behoorlijk wat oefeningen met de bal. Siem de Jong deed - in tegenstelling tot vorige week - weer alles met groep mee.

Ook Nicolai Boilesen was van de partij op het trainingsveld. Normaal gesproken zou de Deens international nog bij zijn nationale selectie zitten, maar na zijn gele kaart tegen Italië van afgelopen vrijdag is de verdediger geschorst voor de allesbeslissende interland tegen Malta. Hij kan zich daarom nu al volledig op de wedstrijd tegen FC Twente richten. De overige internationals zullen dat pas vanaf donderdag doen. Naast Sigthórsson en Fischer melden ook Lucas Andersen (Denemarken o/21) en de Oranje-internationals Jasper Cillessen en Daley Blind zich die dag weer op de club. Datzelfde geldt voor de jeugdinternationals Mickey van der Hart, Davy Klaassen, Lesly de Sa, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil. Het vijftal trainde dinsdag voor het laatst met Jong Oranje. Ook voor hen staat na de interlandperiode weer alles in het teken van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Siem de Jong in gesprek met Nicolai Boilesen op weg naar het trainingsveld. Siem de Jong in gesprek met Nicolai Boilesen op weg naar het trainingsveld.
Niklas Moisander trainde apart met fysio Pim van Dord. Niklas Moisander trainde apart met fysio Pim van Dord.
Ook Lerin Duarte trainde apart. Ook Lerin Duarte trainde apart.
Jong Ajax-aanvaller Boban Lazic strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren. Jong Ajax-aanvaller Boban Lazic strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren.
Siem de Jong en de Chinees Chengkuai Wang van Jong Ajax. Siem de Jong en de Chinees Chengkuai Wang van Jong Ajax.
Geoffrey Castillion aan de bal. Geoffrey Castillion aan de bal.
Frank de Boer geeft aanwijzingen. Frank de Boer geeft aanwijzingen.