Menu

Bliksemstart Arsenal krijgt goed vervolg

Verzuimde Arsenal afgelopen dinsdag tegen Ajax nog door te drukken na de snelle openingsgoal, zaterdag deed de komende tegenstander in de Champions League dat wel. Tegen Manchester City waren de Londenaren na 19 minuten naar een 0-4 voorsprong gesprint. Uiteindelijk won Arsenal met 1-5.

Arsenal speelde zonder Seaman, maar de afwezigheid van de opvallende doelman woog niet zwaar mee. Zijn vervanger Taylor, die ook de tweede helft tegen Ajax speelde, maakte nauwelijks fouten en redde een aantal keren knap op inzetten van Anelka en Fowler. Wel moest hij de Fransman Anelka, oud-speler van Arsenal, vier minuten voor tijd de eretreffer gunnen. Hij bracht de stand op 1-5. Ook Ashley Cole bleef aan de kant. De verdediger kampt met een liesblessure en na het duel tegen Ajax is die blessure niet minder geworden. Voor hem speelde de Nederlander Giovanni van Bronckhorst.

Net als tegen Ajax kwam Arsenal in de vierde minuut op voorsprong. Een diepe pass van Lauren bereikte Bergkamp en de oud-Ajacied schoot zijn team naar een voorsprong. Nu ging de formatie van Wenger wel in hetzelfde moordende tempo verder. In de twaalfde minuut gaf Henry vanaf de achterlijn voor op Pires (2-0) en vier minuten later schoot de Fransman zelf na een lange bal van Keown - hersteld van de blessure die hem dinsdag aan de kant hield - de 0-3. Arenal was drie keer voor het doel van keeper Nash gekomen en even zo vaak was het raak. Het werd nog triester voor Manchester City, dat zelf met Anelka en Fowler aardig voetbalde maar de scherpte voorin ontbeerde en achterin open huis hield. Uit een corner kopte Campbell 0-4 binnen.

Na rust nam Arsenal gas terug. Het hoefde natuurlijk ook niet meer na zo'n tussenstand maar in de 53ste minuut bracht Vieira na een eentwee met Bergkamp de stand op 0-5. Wenger wisselde de oud-Ajacied in de 64ste minuut voor Parlour en liet ook Pires en Wiltord een kwartier voor tijd inrukken. Edu en Jeffers speelden het laatste kwartier waarin Arsenal ondanks enkele goede kansen niet meer wist te scoren. Anelka bracht de verdiende treffer voor de ploeg van Kevin Keegan op het bord, 1-5. Arsenal lijkt de schrik van het onverwachte puntverlies tegen Ajax verwerkt te hebben en heeft in de Premier League nu vijf punten voorsprong op Manchester United.

Opstelling Arsenal: Taylor, Lauren, Keown, Campbell, Van Bronckhorst; Wiltord (75. Jeffers), Vieira, Gilberto, Pires (75. Edu); Henry, Bergkamp (64. Parlour)