Menu
Blind: 'De Klassieker is altijd boeiend'

Blind: 'De Klassieker is altijd boeiend'

Danny Blind gaf het vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje nog maar eens aan. Hoe de omstandigheden bij Feyenoord en Ajax ook zijn, ze zijn weinig van invloed op de Klassieker. ,,Het is elke keer weer een wedstrijd op zich", stelde Blind.

Blind heeft de laatste weken diverse spelers met een blessure uit zijn groep zien vertrekken. Mauro Rosales, Rafael van der Vaart, Angelos Charisteas, Rasmus Lindgren en Daniël de Ridder hebben alle vijf een enkelblessure en zijn zondag niet inzetbaar. Vrijdag voegde Anthony Obodai zich met een verzwikte enkel bij dat gezelschap. ,,Ook hij is een groot vraagteken voor zondag. Tomás Galásek heeft vanaf woensdag met de groep meegetraind. Hij zal eerst in Jong Ajax moeten spelen om weer helemaal fit te worden. In zijn geval vind ik het nodig dat hij in dat elftal begint, omdat hij er lang is uitgeweest. Hij doet waarschijnlijk maandag of donderdag met ze mee om klachtenvrij te worden."

De teams in beschouwing nemend, zei Blind: ,,Feyenoord en Ajax zijn dit seizoen in evenwicht wat wisselvalligheid betreft. Beide teams zijn periodes beter of slechter. Bij PSV is het duidelijk dat ze goed zjin, eigenlijk net zoals AZ want die hebben het ook al het hele seizoen bewezen. Als wij tien keer tegen AZ zouden voetballen, zouden wij vaker verliezen dan winnen", is de Ajax-trainer van mening. Omdat zowel Ajax als Feyenoord die status niet heeft, is het moeilijk een prognose te geven van de wedstrijd. ,,Ik vind het overdreven als wordt gesteld dat wij favoriet zijn. Zij hebben een betere serie wedstrijden gespeeld, dus misschien is Feyenoord wel meer favoriet."

De zege op AZ werkte positief door in de groep, merkte de trainer. ,,Uiteraard is winst een bevestiging en schept vertrouwen. Je merkt dat er een goede balans is tussen ontspanning en weten waarmee je bezig bent. De ontspanning wordt steeds groter naarmate de spelers succesvoller zijn."

Toch wil Blind zijn eerdere uitspraken dat winst niet het allerbelangrijkste is, niet herzien nu de tweede plaats ogenschijnlijk lonkt. ,,Het gat is vijf punten hoor. Vier punten én een beter doelsaldo voor AZ, dus zeg maar vijf. Ik kijk daarom absoluut niet naar de tweede plaats en bij ons staat niet alles in het teken van het resultaat. Ik zie liever dat spelers fouten maken bij de dingen die ze doen, dan dat ze die dingen die wij willen, niet doen. Wij willen winst maken op het gebied van voetbal en dat proberen hand in hand te laten lopen met de resultaten, maar op resultaat alleen zijn we niet gefocust."