Menu
Blind en Boerrigter bij Bandieriweek

Blind en Boerrigter bij Bandieriweek

Deze week vindt in het Ajax Supportershome de week van de Bandieri plaats. In het Supportershome komt dagelijks een groep, klas of school samen om een bandieri (kleurig spandoek) te maken waarmee Ajax wordt aangemoedigd. Dinsdag wierpen Daley Blind en Derk Boerrigter alvast een blik op de kunstwerken, die zondag te zien zijn in de ArenA tijdens Ajax - FC Groningen.

De stichting Axios is een van de drijvende krachten achter het onderwijsproject Samenscholing onder de Ajax Bandieri. Axios werk bij dit project samen met Ajax, de gemeente Amsterdam en woningcorporatie Ymere. Woensdag brengt de Amsterdamse wethouder Andrée van Es een bezoek aan het Supportershome en daarmee aan het project.

Het project Samenscholing onder de Ajax Bandieri is onderdeel van het sociaal preventief supportersbeleid van Axios. Via het programma wordt pro-sociaal gedrag van jongeren met gedragsproblemen en/of een sociaal-maatschappelijke achterstand gestimuleerd. Na een theoriedeel op school wordt een praktisch deel ingevuld in een wijk.

Axios is met het project Samenscholing onder de Ajax Bandieri genomineerd voor De Sportiviteit Prijs 2012. Op 16 mei wordt de winnaar van De Sportiviteit Prijs 2012 bekendgemaakt. De Sportiviteit Prijs is een initiatief van VU Connected en de Vriendenloterij. In totaal zijn zestien projecten genomineerd voor een publieksprijs (vijfduizend euro) en de juryprijs (tienduizend euro).


Tekst en foto: Ajax.nl

Breng hier je stem uit voor De Sportiviteit Prijs 2012

Hier vind je meer informatie over Axios

Sommige kunstenaars-in-de-dop werkten ondanks het bezoek hard en geconcentreerd door... Sommige kunstenaars-in-de-dop werkten ondanks het bezoek hard en geconcentreerd door...
Het Supportershome hing aan het einde van de dag vol kleurige bandieri's. Het Supportershome hing aan het einde van de dag vol kleurige bandieri's.
De laatste hand wordt gelegd aan een bandieri voor Ajax - FC Groningen. De laatste hand wordt gelegd aan een bandieri voor Ajax - FC Groningen.
Ajax-trainer en Axios-medewerker Bart Logchies krijgt aanwijzingen bij het op- en drooghangen van een 'verse' bandieri. Ajax-trainer en Axios-medewerker Bart Logchies krijgt aanwijzingen bij het op- en drooghangen van een 'verse' bandieri.