Menu
Blind en Sturkenboom weg bij Ajax

Blind en Sturkenboom weg bij Ajax

Danny Blind en Martin Sturkenboom hebben besloten hun functies bij Ajax neer te leggen. De technisch directeur ad interim en de algemeen directeur ad interim doen dit met onmiddellijke ingang. Daarmee is de feitelijke leiding van Ajax in handen van de statutaire directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop.

Blind (50) en Sturkenboom (58) kwamen tot dit besluit nadat het Gerechtshof afgelopen dinsdag uitspraak deed inzake de voorgenomen benoemingen van Sturkenboom en Louis van Gaal tot statutair directeur bij Ajax. Met Louis van Gaal is in onderlinge afstemming de conclusie getrokken dat zijn komst naar Ajax niet wordt doorgezet.

Blind: ,,Ik heb een hele duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid.”

Blind: ,,Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om nu weg te gaan." Blind: ,,Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om nu weg te gaan."

Sturkenboom: ,,Ik heb een groot vertrouwen in de visie en de samenwerking met Louis van Gaal en Danny Blind. Wij begonnen aan deze klus in de veronderstelling dat Louis er vanaf 1 juli 2012 bij zou komen. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat gebeuren, is het voor mij en Ajax verstandig dat ik opstap. De interim-aanstellingen van Danny en mij waren weliswaar door de rechter niet betwist, maar het wordt na de recente uitspraak van de rechter nog moeilijker ons werk voor Ajax goed te kunnen doen. De club heeft grote behoefte aan rust, dus Danny en ik nemen onze verantwoordelijkheid door ruimte te maken. Met deze stap hopen wij dat Ajax in rustiger vaarwater komt.”

Blind kwam op 15 mei 2008 terug bij Ajax. Sturkenboom begon op 18 november 2011 aan zijn werkzaamheden in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst