Menu
Blind houdt vast aan speelwijze

Blind houdt vast aan speelwijze

De zorgen van Danny Blind over de grootte van zijn selectie zijn nog niet voorbij. Desondanks kan de trainer de komende wedstrijd tegen Sparta aanstaande zondag in ieder geval elf fitte spelers opstellen.

Blind had nog wel goed nieuws tijdens het persuurtje vrijdagmiddag: Zdenek Grygera, die aan het einde van de ochtendtraining het veld moest verlaten, zal naar alle waarschijnlijkheid zondag in actie kunnen komen. Tomás Galásek en Julien Escudé zullen de dag van morgen moeten afwachten. Galásek blesseerde zijn enkel toen hij een schot blokte, maar is op voorhand niet kansloos, volgens Blind. Escudé kwam vrijdagochtend de kleedkamer binnen met koorts en de Fransman moet afwachten of de koorts zakt. Wesley Sneijder, Mauro Rosales en Angelos Charisteas zitten in ieder geval niet bij de selectie en Hatem Trabelsi is volgens de trainer een zeer groot vraagteken. Olaf Lindenbergh is nog geschorst.

Blind gaat voor de wedstrijd tegen Sparta niet veel veranderen, behalve wellicht de personele invulling, ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. ,,We gaan door met de dingen die waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. En dat is steeds een meerderheid proberen te creëren. Eerst van achter uit en dan steeds een linie doorschuiven. Dat ging goed tegen AZ, Willem II, Praag en ADO, alleen kwamen we tegen Willem II, AZ en ADO op een gegeven moment met tien man te spelen en dan wordt het lastig om die man extra te creëren. Tegen Arsenal lukte dat minder, maar dat zijn ook allemaal topvoetballers. Ze staan niet alleen positioneel allemaal goed, ze spelen het spel met overgave, ze sprinten. Als je dat kan, ben je een topvoetballer."

Nu Rosales weer geblesseerd is geraakt en Mitea nog langere tijd niet inzetbaar is, rijst de vraag opnieuw of Blind wil vasthouden aan het concept met twee vleugelaanvallers. ,,Het is geen optie het anders te doen", stelt Blind helder. De trainer noemt Rosales en Mitea twee typische buitenspelers en heeft in zijn selectie niet meer van dit type. ,,Manucharyan is gewend om meer vanuit de as te spelen, heeft meer drang naar de goal. Babel heeft altijd meer centraal gespeeld, maar het is voor hem wellicht een voordeel om nu meer aan de buitenkant te spelen. Daar heeft hij meer ruimte en speelt hij minder met zijn rug naar de goal. Bovendien heb ik geen andere opties op de vleugels. Maar ik kan zondag elf fitte spelers opstellen en we gaan naar Sparta toe om te winnen", stelde Blind duidelijk.

Sparta heeft net als Ajax drie van de zes competitiewedstrijden gewonnen en tien punten behaald. De wedstrijd in Rotterdam begint zondag om 12.30 uur.