Menu
Blind klaagt niet over loting

Blind klaagt niet over loting

Danny Blind vond het na de loting moeilijk om een gegronde reactie te geven op de poulesamenstelling. ,,Arsenal heeft geen geheimen voor ons, maar Sparta Praag en FC Thun ken ik niet. Ik heb geen klagen over het schema of de poule, maar ik besef ook dat daar het probleem kan zitten."

Blind bedoelde dat het gevaar is dat iedereen denkt 'lekker geloot', maar dat die reactie wel erg voorbarig is. ,,In Praag heeft de bezoekende club het traditioneel moeilijk. Ik ken de huidige stand van zaken daar niet, al weet ik wel dat Karel Poborsky daar speelt en dat Praag de competitie goed is gestart. Het is een lastige ploeg. Dat we de Champions League beginnen met een uitwedstrijd tegen hen is moeilijk. Aan de andere kant weet je dan wel meteen waar je staat."

Met Arsenal, Sparta Praag en FC Thun is de loting redelijk voor Ajax. ,,Het had slechter gekund", wilde Blind wel toegeven. ,,Maar ik reken mij niet rijk. Wij moeten nu proberen een zo goed mogelijke indruk te krijgen van Sparta Praag en Thun. Eigenlijk zouden we dit weekeinde al Sparta Praag moeten bekijken. Praag en Thun klinkt dan wel anders dan Schalke 04 of Porto, maar we moeten het eerst nog zien."

Jari bellen
Vooral Thun is de grote onbekende. ,,Die club is een dicht boek voor mij. Ik weet dat ze al een aantal jaren aan de weg timmeren en van de tweede divisie tot de top van Zwitserland zijn doorgedrongen. Nu halen ze Champions League door Dinamo Kiev uit te schakelen en overtuigend langs Malmö te gaan. Dan denk ik dat die ploeg moeilijk te bestrijden is. Jari (oud-Ajacied Litmanen) heeft de thuiswedstrijd met Malmö tegen Thun gespeeld dus ik zal hem zeker bellen."

In tegenstelling tot de Tsjechische en Zwitserse ploeg is Arsenal een open boek voor Blind. ,,Arsenal is bij iedereen bekend. Het is een topploeg. Het is zinloos om te zeggen wie je uit pot 1 zou willen hebben, want het zijn allemaal topploegen. Maar omdat bij Arsenal Bergkamp speelt en het het laatste jaar is dat ze op Highbury spelen, ben ik daar wel blij mee."