Menu
Blind krijgt kijkje in keuken Ajax 1

Blind krijgt kijkje in keuken Ajax 1

Daley Blind trainde dinsdag voor het eerst mee met de A-selectie. Ajax Cape Town-stagiair Eyong Enoh en keeper Danny Burger maakten ook hun trainingsdebuut voor Ajax 1. Bekijk hier de foto’s.

Daley Blind proefde vandaag voor het eerst aan het grote werk. De 18-jarige voetballer droeg maandagavond nog de aanvoerdersband bij Jong Ajax (4-1 bekerzege op Jong FC Omniworld) en stond een dag later bij Marco van Basten op het trainingsveld. Blind, afgelopen seizoen uitgeroepen tot ‘Talent van de Toekomst’, liet zich tussen de spelers van Ajax 1 van zijn beste kant zien. Daley Blind proefde vandaag voor het eerst aan het grote werk. De 18-jarige voetballer droeg maandagavond nog de aanvoerdersband bij Jong Ajax (4-1 bekerzege op Jong FC Omniworld) en stond een dag later bij Marco van Basten op het trainingsveld. Blind, afgelopen seizoen uitgeroepen tot ‘Talent van de Toekomst’, liet zich tussen de spelers van Ajax 1 van zijn beste kant zien.
Eyong Enoh, middenvelder van het eerste elftal van Ajax Cape Town, is voor een korte stage in Amsterdam. Vandaag deed de 22-jarige uit Kameroen (midden op de foto) voor het eerst mee met Ajax 1. Eyong Enoh, middenvelder van het eerste elftal van Ajax Cape Town, is voor een korte stage in Amsterdam. Vandaag deed de 22-jarige uit Kameroen (midden op de foto) voor het eerst mee met Ajax 1.
Het aantal keepers dat dit seizoen heeft meegetraind bij Ajax 1 blijft groeien. Bij afwezigheid van Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar, leende Marco van Basten vier keepers voor de dinsdagtraining: Roy Ouwerkerk (Jong Ajax), Marco Bizot (Ajax A1), Kostas Peristeridis (Ajax A2) en Danny Burger (Ajax A1). Laatstgenoemde (rechts op foto) deed dinsdag voor het eerst mee bij het eerste. In totaal staat de teller van keepers die meededen met Ajax 1 dit seizoen op acht. Sergio Padt kwam namelijk eerder ook al in actie voor het eerste elftal. Het aantal keepers dat dit seizoen heeft meegetraind bij Ajax 1 blijft groeien. Bij afwezigheid van Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar, leende Marco van Basten vier keepers voor de dinsdagtraining: Roy Ouwerkerk (Jong Ajax), Marco Bizot (Ajax A1), Kostas Peristeridis (Ajax A2) en Danny Burger (Ajax A1). Laatstgenoemde (rechts op foto) deed dinsdag voor het eerst mee bij het eerste. In totaal staat de teller van keepers die meededen met Ajax 1 dit seizoen op acht. Sergio Padt kwam namelijk eerder ook al in actie voor het eerste elftal.
Kennedy (voetblessure) en Jeffrey Sarpong (schouderblessure) trainden dinsdag apart van de groep met fysiotherapeut Jos Kortekaas. Kennedy hield het bij kracht- en loopoefeningen, terwijl Sarpong ook al veel werk met de bal deed. Kennedy (voetblessure) en Jeffrey Sarpong (schouderblessure) trainden dinsdag apart van de groep met fysiotherapeut Jos Kortekaas. Kennedy hield het bij kracht- en loopoefeningen, terwijl Sarpong ook al veel werk met de bal deed.
Marco van Basten moest het dinsdag stellen zonder internationals als Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar. De Nederlandse olympiërs Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson zijn inmiddels terug in Amsterdam, maar kregen dinsdagmiddag vrijaf. Volgende week kan Van Basten voor het eerst weer over de hele selectie beschikken. Marco van Basten moest het dinsdag stellen zonder internationals als Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar. De Nederlandse olympiërs Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson zijn inmiddels terug in Amsterdam, maar kregen dinsdagmiddag vrijaf. Volgende week kan Van Basten voor het eerst weer over de hele selectie beschikken.
De training werd afgesloten met diverse partijvormen. Hier is Javier Martina bijna voorbij Robbert Schilder en Kostas Peristerides. Ajax traint morgenochtend van 10.00 tot ongeveer 10.40 uur buiten. De rest van de oefensessie wordt binnen afgewerkt. De training werd afgesloten met diverse partijvormen. Hier is Javier Martina bijna voorbij Robbert Schilder en Kostas Peristerides. Ajax traint morgenochtend van 10.00 tot ongeveer 10.40 uur buiten. De rest van de oefensessie wordt binnen afgewerkt.