Menu
Blind laat toeschouwers gissen

Blind laat toeschouwers gissen

Het is voor Danny Blind en Ajax nog kort dag voor het duel tegen PSV. Na de vrijdagtraining volgt zaterdag nog een oefensessie en die houdt de nieuwe trainer achter gesloten deuren. Want hij hoeft natuurlijk niet alles prijs te geven, zo voor de topper.

Ook onder de nieuwe trainer is het op vrijdag 'open persdag'. Dat betekent dat de pers van nabij de verrichtingen kan volgen van Ajax. Dus stonden er deze training weer veel camera's langs de lijn geposteerd. Maar niet alleen daarom was het druk. Ajax USA had de dag waarop Ajax 105 jaar bestaat, uitgekozen voor hun ' ArenA-day'. Dus achter de hekken was er meer dan normale belangstelling. Ook Daniël uit het Australische Melbourne vond de weg naar Amsterdam. ,,Ik heb Nederlandse ouders, maar die wonen al bijna vijftig jaar in Australië. Mijn vader komt oorspronkelijk uit Limburg, mijn moeder uit Rotterdam, maar ik ben altijd voor Ajax geweest. Zij spelen toch het mooiste voetbal ter wereld?"

Natuurlijk keek ook Daniël met veel interesse toe hoe Ajax onder Blind zijn vijfde training afwerkte. Ook nu straalde het plezier van de mannen af en bij vlagen schaterend bewogen ze zich over het veld. Vooral bij de tikspelletjes leefden de Ajacieden zich helemaal uit.

Daarna moest er serieus worden getraind en de omschakeling van ontspanning naar inspanning maakten de spelers zonder problemen. Aandachtig volgden ze de aanwijzingen van de trainer en zijn assistenten Van der Lem en Krol. De spitsen kregen bijscholing over hoe en vooral waar ze de bal moesten terugkaatsen en de buitenspelers moesten goed in het oog houden bij wie ze hun voorzet lieten eindigen. Als de pass minder was, maar de gedachte goed deelde Van der Lem toch een compliment uit. Gebarend met de vingers aan de ogen en de duimen omhoog gaf de assistent 'Nico' een 'goed gezien'.

In de partijvorm liet Blind zijn publiek gissen, want de hesjes waren bijna allemaal naar spelers toegegaan die eerdere deze week niet in het zogenaamde basiselftal waren opgenomen. Alleen Van der Vaart, Sneijder en Charisteas kregen ook vandaag een oranje overgooier omgehangen. Rasmus Lindgren en Ryan Babel deden nu met de vaste kern mee. Maar welke betekenis daaraan gegeven moet worden, weten we zondag pas. Zaterdag heeft Blind in een besloten training de rust en ruimte om zijn ideëen verder gestalte te geven, zodat Ajax een dag later goed voor de dag komt in zijn eerste thuiswedstrijd na de periode Koeman.