Menu
Blind meldt zich bij Oranje

Blind meldt zich bij Oranje

De enkelblessure die Daley Blind aan het duel met NEC overhield, is niet zo ernstig dat hij zich moet afmelden bij het Nederlands Elftal. De Ajacied meldt zich dinsdagmiddag 'gewoon' in Noordwijk voor de oefenwedstrijden tegen Japan en Colombia. Blind is één van de zestien Ajacieden die zijn opgeroepen voor vertegenwoordigende landenteams.

Daley Blind is samen met Joël Veltman en Jasper Cillessen oproepen voor het Nederlands Elftal dat op 16 november en 19 november oefent tegen respectievelijk Japan en Colombia. Nicolai Boilesen en Viktor Fischer treden op 15 november met Denemarken aan tegen Noorwegen en Niklas Moisander zal op 16 november met Finland tegen Wales spelen. Eyong Enoh treft op 17 november met Kameroen Tunesië.

Voor Kolbeinn Sigthórsson is de komende interlandperiode de belangrijkste in de historie van zijn IJsland. In een tweeluik met Kroatië speelt de Ajacied om een WK-ticket. Op 15 november speelt IJsland thuis, vier dagen later in Zagreb.

Behalve voor A-selecties komt ook een groot aantal Ajacieden uit voor jeugdteams. Davy Klaassen, Mickey van der Hart, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil treffen op 14 en 18 november met Jong Oranje Jong Slowakije en Jong Frankrijk. In de wedstrijd met Slowakije treffen zij clubgenoot Stanislav Lobotka. die behalve tegen Jong Oranje ook tegen Jong Georgië speelt. Inzet voor die wedstrijden is kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië.

Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Elton Acolatse spelen met Oranje O/19 in Georgië een drietal wedstrijden op het eerste EK-kwalificatietoernooi. Op 13 november staat Oranje - Moldavië op het programma, gevolgd door Nederland - Wales op 15 november en Georgië - Nederland op 18 november. Aan deze eerste ronde nemen 52 landen deel, verdeeld over dertien groepen van vier. De top twee van elke groep en de beste nummer drie kwalificeren zich voor de Elite Round die in het voorjaar wordt gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst