Menu
Blind: 'Resultaat niet parallel aan voetbal'

Blind: 'Resultaat niet parallel aan voetbal'

Danny Blind staat voor de opgave om met Ajax komende zondag PSV in Eindhoven te verslaan. ,,Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat te halen", aldus de trainer.

Buiten de langer geblesseerden Maxwell, Manucharyan en Mitea, kan Blind voor de topper aanstaande zondag nog geen beroep doen op Angelos Charisteas. Het gaat de goede kant op met de Griek maar nog niet voldoende om in de selectie te kunnen worden opgenomen. Ook Kenneth Vermeer is nog niet fit genoeg en Bogdan Lobont is ook nog niet 'helemaal fris', zoals Blind het omschreef.

,,De stand van zaken is duidelijk", vond Blind. ,,Het is een belangrijke wedstrijd, qua punten, maar ook in historisch opzicht. Ik geloof dat het elf jaar geleden is dat Ajax voor het laatst voor de competitie in Eindhoven won. Dat geeft aan dat het geen makkelijke wedstrijd is." Als trainer van Ajax ontmoette Blind PSV al tweemaal; een aantal dagen na zijn aanstelling in maart van dit jaar ontvingen de Amsterdammers PSV in de ArenA. PSV won toen overtuigend met 4-0. De tweede wedstrijd was om de Johan Cruijff Schaal in augustus, die Ajax met 2-1 won. ,,PSV heeft Lee en Bouma niet meer ten opzichte van dat laatste duel, maar aan de andere kant zijn ze nu in goeden doen. Mochten we zondag verliezen, dan moeten we realistisch zijn. Dan staan we tien punten achter op Feyenoord en acht op PSV. Het zal een hele klus worden om dan nog kampioen te worden. Het verandert echter helemaal niets aan het feit dat we gewoon elke wedstrijd willen winnen."

De laatste wedstrijd voor de topper was het gewonnen duel in de UEFA Champions League tegen FC Thun. ,,Je moet niet al teveel conclusies trekken uit een bepaalde wedstrijd. De laatste periode hebben we bij vlagen behoorlijk tot goed voetbal laten zien. Het rendement loopt alleen niet parallel", verduidelijkt de trainer.

Zoals gebruikelijk wilde Blind niet vertellen wie hij zondag het veld instuurt. Maar dat Rosales niet opnieuw, zoals tegen FC Thun, aan de linkerkant zal beginnen, wilde de trainer wel toegeven. Of Anastasiou weer op een basisplaats mag rekenen, liet Blind in het midden. ,,Yannis is een speler met specifieke kwaliteiten, maar ook met bepaalde tekortkomingen. Dan zul je moeten kijken waar je wat nodig hebt."

Blind ging desgevraagd nog even in op de mededeling die vanochtend wereldkundig werd gemaakt dat twee bestuursleden van Ajax hun positie ter beschikking stellen. ,,Het nieuws werkt niet door op de spelersgroep, voor hen is dit nu bijzaak, vanuit de technische kant bekeken. Hoofdzaak is PSV en de wedstrijden die daarna komen. Maar voor de club zelf is het natuurlijk geen bijzaak. Ik ken de ins en outs niet, ik kan alleen maar zeggen dat ik Hein Blocks, voor zover ik dat kan beoordelen, een heel goede commissaris vind, en met het vertrek van Klaas Nuninga verdwijnt er iemand bij Ajax die midden in 'het voetbal' staat. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar de opvolgers. Veel meer kan ik er op dit moment niet over zeggen."