Menu
Blind slijpt de automatismen in

Blind slijpt de automatismen in

Ook op de tweede dag van het 'tijdperk Danny Blind' moesten de Ajacieden voor de tweede keer het trainingsveld op. Net als een dag eerder liet Blind zijn team een grote partij spelen. Een nog grotere partij eigenlijk, want nu speelde Ajax elf tegen elf.

Om zijn ploeg zo snel mogelijk aan de speelstijl te laten wennen, liet Blind de groep voor de tweede dag op rij een grote partij spelen tijdens de middagsessie. Waar er woensdag tien tegen tien gespeeld werd, waren er donderdag genoeg fitte spelers voor drie keer een kwartier elf tegen elf.

Opnieuw hadden Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol de groep verdeeld in een elftal 'basisspelers' en een elftal 'reserves'. Maar deze keer speelde Ryan Babel in de ploeg van de basisspelers en had het andere elftal nu een Griekse voorhoede, met Angelos Charisteas en Yannis Anastasiou.

Door veel wedstrijdvormen te doen, hoopt Blind zo snel mogelijk de automatismen in te slijpen die bij de spelstijl horen die de coach voor ogen heeft. En er zat deze donderdag alweer verbetering in ten opzichte van de dag ervoor. De typische, herkenbare Ajax-stijl komt steeds meer terug.

Het team dat gecoacht werd door Blind, met hesjes, won het deze keer van de groep van Van der Lem. Boukhari en Babel scoorden voor het winnende team en Anastasiou redde de eer voor de reserves. Rafael van der Vaart scoorde niet, maar de samenwerking tussen de '10' en John Heitinga verloopt steeds beter. Met wat meer training en gewenning moet Ajax daar op den duur veel profijt van hebben.