Menu
Blind verliest met Jong Oranje

Blind verliest met Jong Oranje

Jong Oranje heeft donderdagavond met 2-1 van Jong Spanje verloren. In het Spaanse Alcoy eindigde het EK-kwalificatieduel in een nederlaag voor Jong Oranje. Daley Blind kwam namens Ajax in actie bij de beloften van Nederland.

Jong Oranje was als groepswinnaar vooraf al zeker van de play-offs op weg naar het Europees kampioenschap onder 21 jaar. De belangen voor de Nederlandse beloften waren daardoor totaal anders dan voor de jonge Spanjaarden. Jong Spanje moest winnen om een kans op de play-offs levend te houden.

Jong Oranje speelde in Alcoy zonder veel vaste basisspelers. Spelers die op scherp stonden hadden, net als de Ajacieden Vurnon Anita (geselecteerd voor het Nederlands elftal) en Siem de Jong (rust), geen uitnodiging van bondscoach Cor Pot ontvangen.

In de eerste helft kwam Spanje op voorsprong. Nog voor rust maakte Bas Dost gelijk. In de tweede helft maakte de thuisploeg de laatste en tevens winnende treffer van de avond. De uiteindelijke 2-1 nederlaag had wegens de al verzekerde groepswinst geen gevolgen voor de Nederlandse beloften. Blind was nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet raakte de paal. Jong Oranje eindigde het duel na een rode kaart van Maikel Kieftenbeld met tien man. Keeper Jeroen Zoet keerde een penalty, waardoor de nederlaag tot 2-1 beperkt bleef.

Vrijdag 10 september gaat Jong Oranje in de koker voor de loting op weg naar het EK Onder 21 dat in 2011 in Denemarken wordt gehouden. Jong Spanje moet tijdens het laatste groepsduel op bezoek bij Jong Polen een ticket voor de play-offs zien veilig te stellen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst