Menu
Blind verwacht zware tegenstand in Utrecht

Blind verwacht zware tegenstand in Utrecht

Trainer Danny Blind heeft voor het duel met FC Utrecht, zondag in de Domstad, twintig fitte spelers tot zijn beschikking. Er zullen derhalve twee veldspelers buiten de selectie vallen voor het lastige uitduel.

Langdurig geblesseerden Maxwell en Nicolae Mitea zijn nog enige tijd verwijderd van hun rentree. Julien Escudé zit op het moment ook in de lappenmand en Steven Pienaar is geschorst. Verder zijn alle Ajacieden in staat om te spelen tegen FC Utrecht.

Het elftal van Blind zal het niet gemakkelijk krijgen in Utrecht, beseft de trainer ook zelf. ,,Het is een lastige tegenstander en voor hen is dit de wedstrijd van het jaar'', aldus Blind tijdens zijn vrijdagse perspraatje. ,,Waarom dat is, weet ik ook niet. Ik kom uit Zeeland en daar gaat iedereen gemoedelijk met elkaar om'', grapte de trainer.

Niemand hoefde Blind echter de ernst van de situatie uit te leggen. De Amsterdamse oefenmeester weet dat een goede serie in de Eredivisie cruciaal is om zijn ploeg in de best mogelijke uitgangspositie te brengen voor de play-offs. ,,Je kan beter tweede worden dan vijfde. We kunnen dus niet alleen maar bezig zijn met opbouwen, er moet ook nu gepresteerd worden. Spelers die hebben aangegeven dat ze Ajax willen verlaten, zet ik dan ook niet zomaar op de tribune. Het is een bewerkelijk proces. Ik heb ze nu nog nodig. Wij moeten als leiding ook aanvoelen hoe de spelers ermee bezig zijn. Er zijn voorbeelden van spelers te noemen - Van Bommel, Litmanen - die op een goede manier hun contract hebben uitgespeeld en daarna zijn vertrokken. Maar er zijn er natuurlijk ook die minder goed met een dergelijke situatie kunnen omgaan.''

De zege op Sparta Praag in de Champions League en de daarmee gepaard gaande plaatsing voor de volgende ronde, helpt volgens de Ajax-trainer mee aan het brengen van wat rust in het team. ,,Het is geloof ik de tweede keer in acht jaar dat Ajax overwintert in de Champions League, dus is dat een goede prestatie. Het hoort ook bij de status van Ajax ten opzichte van de clubs die we achter ons hebben gelaten. En de plaatsing is ook een opsteker in een drukke en moeilijke periode.''