Menu
Blind: 'We moeten onze borst natmaken'

Blind: 'We moeten onze borst natmaken'

Daley Blind was gefrustreerd na de nederlaag van Ajax in de Europa League tegen Getafe. Hij vond dat Ajax’ z’n eigen spel niet had gespeeld in Spanje, maar zette ook openlijk z’n vraagtekens bij de spelopvatting van Getafe.

“Ze gingen continue naar de grond”, baalde de verdediger. “Getafe is een hele vervelende ploeg om tegen te spelen. Dat wisten we. Ik denk dat de scheidsrechter de wedstrijd niet onder controle had.” Blind weigerde daar echter de nederlaag aan die punten te verbinden. “We moeten kritisch zijn op onszelf. Wat we hebben laten zien is niet het positiespel dat wij kunnen spelen.”

Onder druk uit voetballen
Het plan dat Ajax van tevoren had bedacht, mislukte helaas in Spanje. Door de lange bal te hanteren, hoopten de Amsterdammers onder de druk van Getafe uit te voetballen. De uitvoering liet alleen te wensen over.

“We hielden de bal niet goed genoeg in de ploeg om van daaruit tot voetballen te komen. Je zag in de 2e helft wel dat Getafe vermoeid raakte. Van daaruit kwam er meer ruimte om te voetballen. Als we dat eerder durven dan kunnen we zoveel beter.”

'Thuis zijn we sterk. Het is zeker nog niet gespeeld.'

Na afloop van de nederlaag werd Ajax verweten iets te veel in het ‘ontregelende’ spelletje van Getafe mee te zijn gegaan. Volgens de verdediger kon de ploeg ook niet veel anders. “Je moet er wel in mee. Wij moeten ook strijd leveren en duels pakken. We kunnen vooral onszelf verwijten dat we geen echte grote mogelijkheden gecreëerd hebben.”

Tot slot ging Blind nog even in op de beide tegengoals. “Tot aan de 1-0 is er niks aan de hand. We hadden de controle. We wisten dat zij continue de lange bal zouden spelen. Ook die 2e goal, dat mag gewoon niet gebeuren.”

Geloof in eigen kunnen
Hij gelooft nog wel in een ommekeer in Amsterdam. “Natuurlijk. Thuis zijn we sterk. Het is zeker nog niet gespeeld. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. We gaan volle bak voor de winst thuis. Ik denk dat wij een veel beter voetballende ploeg zijn.”

Bekijk ook: Ten Hag: 'We moeten niet opgeven'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl