Menu
Blind werkt aan de conditie

Blind werkt aan de conditie

In de eerste trainingsweek legt trainer Danny Blind het accent op het opbouwen van de conditie van zijn ploeg. Daarom speelde Ajax op de tweede training van de donderdag enkele positiespelletjes en een partij op een groot veld, voorafgegaan en gevolgd door loopoefeningen.

,,In de eerste week werken we vooral aan het opbouwen van de conditie'', legde Blind uit na de donderdagmiddagtraining. ,,Maar dat gaat altijd hand in hand met voetbal.'' Hoewel de spelers aan het begin en einde van de training een aantal maal het veld op en neer dienden te rennen, verrichtten zij de meeste arbeid in de spelvormen die de trainersstaf op het trainingsprogramma had gezet. Want conditie opdoen terwijl je met een bal bezig bent is natuurlijk leuker dan alleen maar heen en weer rennen.

Blind liet zijn veldspelers eerst enige positiespelletjes doen, terwijl Fred Grim achter het veld met de drie keepers aan de slag ging. Na het positiespel bleef Wesley Sneijder achter op het gras. De middenvelder bleek een loszittende nagel aan zijn grote teen aan de oefening te hebben overgehouden. ,,Doet niet zo'n pijn hoor'', sprak Sneijder dapper. ,,Kan die nagel er niet af?'' Besloten werd om eerst de teen maar te ontsmetten en tape over de nagel te plakken, waarna Sneijder onverstoorbaar de training vervolgde.

Tijdens de onderlinge wedstrijd had Danny Blind weer twee neutrale spelers aangewezen, die telkens bij de ploeg in balbezit waren. Het team van Nicolae Mitea won het trainingspartijtje doordat de kleine Roemeen zelf beide goals voor zijn rekening nam. Vooral de tweede treffer was een 'beauty'.

Tot slot moesten de Ajacieden nog een aantal keren het veld op en neer rennen. Daarmee was training nummer 5 van het nieuwe seizoen ten einde. Vrijdag moet de groep een keer aan de bak. In de ochtend is dan training nummer 6.