Menu
Blind wil verdere averij voorkomen

Blind wil verdere averij voorkomen

Tijdens de gewoonlijke ontmoeting met de pers daags voor het duel met ADO werd nog even nagepraat over de wedstrijd van Ajax tegen AZ. De nederlaag werkte echter niet meer door op het humeur van trainer Danny Blind, zo stelde hij tegenover de journalisten.

,,We hebben de afgelopen week goed gevoetbald. In Tilburg speelden we een goede wedstrijd en tegen Praag, op een paar kleine fases na, ook. De eerste vijfendertig minuten tegen AZ hebben we ook goed voetbal laten zien. Daarom ben ik goed gestemd", legde Blind uit.

Dat wil overigens niet zeggen dat de trainer van Ajax tevreden was over de hele wedstrijd tegen AZ. ,,De tweede helft speelden we niet goed. AZ hield ons onder druk door Van Galen op Maduro te zetten. Wij kwamen achterin een op een te spelen en wij anticipeerden daar niet goed op. Ik wilde Lindenbergh en Maduro niet meer laten rouleren, maar op het moment dat ik wat aanpassingen wilde doen, lagen er al weer twee in."

Op de fouten die gemaakt zijn tijdens die wedstrijd heeft Blind - voor zover dat kon - zijn spelers individueel aangesproken. Als het gaat over het anticiperen op de veranderde speelstijl van de tegenstander, denkt de trainer dat zijn ploeg gezien het jeugdige karakter nog niet over de ervaring beschikt die daarvoor nodig is. ,,Alhoewel, bij AZ stonden zes dertigers in het veld en die reageerden in het eerste halfuur ook niet goed. De jongens van wie ik denk dat ze het in zich hebben, zijn nu nog jong."

Over AZ - Ajax werd na afloop in de media nog veel nagepraat. Zo was op tv te zien dat de Ajax-trainer in de rust een opmerking over het eerste doelpunt maakte tegen scheidsrechter Luinge. ,,Op tv wordt een aantal opmerkingen van mij uitgezonden, maar niet het hele verhaal eromheen. Dan krijgt zo´n opmerking veel meer lading. Ik moet echter zeggen dat ik meer bezig ben met het feit dat we niet goed stonden bij die vrije trap, dan bij het mediacircus", verduidelijkte Blind.

Verder wilde de trainer niet terugkijken. ,,We hebben zes verliespunten ten opzichte van de nummer een op de ranglijst. Dat is een behoorlijk gat, maar het is niet onoverkomelijk. We moeten er de komende weken voor zorgen dat we geen averij meer oplopen."

Een eerste stap daartoe kan gezet worden door woensdagavond ADO Den Haag te verslaan. Olaf Lindenbergh kan in ieder geval niet meedoen vanwege een schorsing. ,,Er zijn echter voldoende mogelijkheden om zijn plek op te vullen", stelde Blind. ,,Maar hoe ik dat ga opvangen laat ik nu nog niet weten. Eerst moeten de jongens zelf horen wie er speelt en wie niet."

Pas tegen het eind van morgenmiddag zal Blind zijn opstelling aan de selectie bekendmaken. Edgar Manucharyan zal geen speelminuten krijgen. De Ameniër raakte tijdens de training maandag geblesseerd aan zijn hamstring. Julien Escudé is wel weer inzetbaar.