Menu
Blind ziet aanknopingspunten na nipte overwinning

Blind ziet aanknopingspunten na nipte overwinning

Het leek er lange tijd op dat Ajax de tweede oefenwedstrijd van de oefencampagne tegen de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie niet zou winnen. Na negentig minuten spelen was het nog altijd 3-3, maar Nourdin Boukhari zorgde alsnog voor de winnende treffer. ,,Dit soort wedstrijden bestaan", reageerde Danny Blind na afloop nuchter.

Blind wilde niet weten van een blamage of iets in die trant. ,,Ik denk dat WHC voor hun doen een goede wedstrijd speelde. Op basis van het aantal kansen had het 8-3 voor ons moeten zijn. Maar zij maakten drie wonderschone goals. Daar ging natuurlijk wel wat aan vooraf, het maakt wat dingen duidelijk. Wat dat betreft komt dit niet ongelegen."

Blind koos ervoor de spelers die zaterdag de tweede helft in het veld stond, nu te laten beginnen. En net als zaterdag, begonnen deze elf voortvarend. Al na zeven minuten scoorde Yannis Anastasiou met het hoofd. Maar drie minuten later bracht Jochem de Weerdt, oud-speler van Go Ahead Eagles, de thuisploeg langszij. Binnen het kwartier zette Rasmus Lindgren Ajax weer op voorsprong, door een mooie actie van Nicolae Mitea knap vallend binnen te koppen. WHC maakte in de volgende minuut echter al weer gelijk. Michel Füchten schoot van afstand prachtig in de verre hoek en liet Bogdan Lobont voor de tweede keer kansloos. Tien minuten voor rust maakte Tom de Mul Ajax´derde treffer, die vrijwel meteen werd gevolgd door de derde van WHC. Namens de ploeg uit Wezep krulde Stefan Buitenhuis een vrije trap in de linkerbovenhoek.

Na rust kwamen de negen bankzitters van Ajax binnen de lijnen, nu waren het Anthony Obodai en Steven Pienaar die bleven staan. Tegen de fysiek sterke jongens uit Wezep kon Ajax weinig meer inbrengen. Even leek het erop dat dit team na rust net als zaterdag niet tot scoren zou komen, maar Boukhari redde de spreekwoordelijke eer door op de valreep binnen te tikken.

Dat Ajax maandagmiddag nog twee uur pittig had getraind, was geen excuus, vond Danny Blind. ,,Deze twee weken staan voornamelijk in het teken van zo snel mogelijk fit worden. Je mag ook geen enkele conclusie verbinden aan dit duel. Dit soort wedstrijden bestaan en je komt ze altijd tegen. Natuurlijk erger ik me wel aan bepaalde dingen. Als je tegen een amateurploeg in de laatste minuut wint, is dat geen goede prestatie."

Opvallend was dat Blind, behalve de twee spelers die na rust bleven staan, nauwelijks iets veranderde aan de opstelling. Omdat Pienaar op ´tien´ bleef staan, speelde Edgar Manucharyan nu linksbuiten en stond Nourdin Boukhari nu linkshalf. De Marokkaan moet zich, naast een plek als linkervleugelaanvaller, ook richten op deze positie. ,,Verder moet iedereen zich bewijzen en knokken voor een plaats in de selectie. Ik speel nu met twee teams waar geen rode draad doorheen loopt, pas begin augustus zal ik voor mezelf een evaluatiemoment nemen om te besluiten of de groep zo blijft of dat ik de selectie zal inkrimpen."

Blind had in de kleedkamer overigens niet veel laten blijken van zijnirritatie. ,,Het heeft niet veel zin om me nu kwaad te maken. De spelers zullen het morgen wel merken," beloofde hij.

Naar het fotoverslag WHC - Ajax >>