Menu
Blind ziet meer leven in de spelersgroep

Blind ziet meer leven in de spelersgroep

Tegen Sparta moet Ajax de vijfde zege op rij kunnen boeken. Die verwachting sprak trainer Danny Blind, zelf oud-Spartaan, na de nederlaag tegen Feyenoord uit. Ajax trof in Willem II, ADO Den Haag, RBC Roosendaal, Heracles Almelo tegenstanders waarvan gewonnen kon en moest worden. Sparta is de vijfde in die lijn.

,,De laatste maanden zie ik binnen de spelersgroep veranderingen”, vertelde Blind tijdens zijn wekelijks gesprek met de pers. ,,Er zit meer leven in de groep, in de zin van meer beleving. Daar moet nu stabiliteit in komen. Want het is vreemd hoe groot het verschil was tussen de eerste helft tegen Inter en het eerste halfuur tegen Heracles. Dat heeft te maken met de norm die een speler zich stelt. Het is meestal zo dat de norm die een speler zichzelf stelt, wordt gehaald. Zo’n eerste helft tegen Inter maakt duidelijk dat je veel uit jezelf kan halen. Toen speelden we weliswaar iets anders, meer compact en vijftien meter meer ingezakt dan normaal. Maar je moet elke keer die scherpte en concentratie hebben. Iedereen, negentig minuten lang. Dan ben je al een heel eind”, aldus Blind.

Zondag zullen de Ajacieden opnieuw proberen de norm die zijzelf, de trainer en de fans stellen, te halen. Welke achttien spelers deel uitmaken van de selectie, is op dit moment nog niet bekend. Blind nam drie van de geblesseerde middenvelders onder de loep. ,,Steven Pienaar heeft nog irritatie aan zijn enkel en hij is conditioneel nog niet top. Hij zal geen negentig minuten kunnen spelen. Of hij misschien wel een gedeelte van de wedstrijd zou kunnen spelen, zullen we morgen bekijken. Jeffrey Sarpong speelt waarschijnlijk niet. Hij heeft last van zijn achillespees en gaf vandaag na de trainer weer aan klachten te hebben. Wesley Sneijder is nog niet inzetbaar. Het is heel vervelend, maar hij blijft reactie houden in zijn hamstring waardoor hij geen stappen voorwaarts kan maken.”

Tegen Sparta heeft Ajax, hoewel er in Rotterdam met 2-1 werd gewonnen, wel iets goed te maken. ,,Na Sparta - Ajax heb ik de ploeg gehekeld”, wist Blind zich nog als de dag van gisteren te herinneren. ,,Het was de eerste keer dat we het echt op alle fronten lieten afweten. We stopten er niet genoeg in. Dat had niet zoveel met Sparta te maken, maar veel meer met onszelf. We hadden toen, meen ik, wel tien geblesseerden. Juist dat had een reden moeten zijn om het niet te laten afweten op mentaliteit. Dat gebeurde wel.” Zondag kan Ajax laten zien dat het team ook tegen Sparta scherp en geconcentreerd kan spelen.

De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor de wedstrijd is er vanaf 12.30 uur stadionverkoop .