Menu
Boakye blij met contract bij zijn droomclub

Boakye blij met contract bij zijn droomclub

De 20-jarige Emmanuel Boakye tekende maandagmiddag zijn eerste contract met Ajax. De in Ghana geboren Ajacied kijkt uit naar het komende jaar. ,,Daarin moet ik naar het eerste elftal toewerken."

Vol bewondering kijkt Boakye naar het shirt dat hem net is overhandigd door financieel directeur Jeroen Slop. Zijn ogen glinsteren en vullen zich met trots. Vrijdag keert hij terug naar Ghana waar hij zijn zus en moeder zal opzoeken en het shirt zal hij zeker laten zien.

,,Dit is toch waar ik lang naar heb uitgekeken", zegt Boakye, die tien jaar geleden naar Nederland kwam. ,,Ik speelde vier jaar bij FC Utrecht in de jeugd en toen ik in de C1 zat, kwam Ajax. Er waren meer clubs in mij geïnteresseerd, maar Ajax was altijd al mijn droomclub en dat is het nog steeds. Bij FC Utrecht begon ik als middenvelder en ik was fysiek altijd verder dan de andere jongens. Toen ben ik verdediger geworden en dat ben ik altijd gebleven. Afgelopen jaar in Jong Ajax heb ik zowel rechtsback als centraal achterin gestaan en beide posities liggen mij wel goed. Ik ben tevreden over mijzelf dit jaar, heb redelijk veel gespeeld. De mooiste momenten bij Ajax waren de kampioenschappen. We werden niet altijd kampioen hoor, we werden meestal tweede. Maar dit jaar met Jong Ajax lukte het wel weer."

Meer over het contract >>