Menu

Bob Bedankt!

Stefan Pettersson Foto Gerard van Hees ,,Van mijn eerste ontmoeting met Bob kan ik me niet echt iets meer herinneren, maar ik heb in mijn Ajax-jaren wel heel veel met hem getraind. Het was altijd weer bewonderingwaardig hoe Bob met spelers omging en hoe hij mensen kan inspireren tot grote prestaties.

Bob is sowieso een leuke man en een goede man voor de club. Ik kan me nog herinneren dat hij mij altijd een compliment gaf voor de snelheid waarmee ik de oefening deed waarbij je de bal tegen een muurtje moest tikken. Bob zei dat ik daarmee de snelste was. Haha, ik weet overigens niet of dat iets is om echt trots op te zijn.''

,,Voor mij is Bob de verpersoonlijking van Ajax. Met hem trainen gaf je altijd een extra stimulans omdat je wist dat het de laatste stap voor terugkeer bij het eerste elftal. Bij deze wil ik hem het allerbeste wensen, ook voor zijn tijd zonder Ajax. Maar ik ben benieuwd of hem dat gaat lukken. Want Bob zonder Ajax? Dat kan haast niet.'' Jari Litmanen Foto Gerard van Hees ,,Bob ken ik te goed. Helaas. Ik heb mij zo vaak moeten onderwerpen aan zijn herstel-training, de wereldberoemde Bobby-Training, dat ik het zo van hem over kan nemen. Wie weet is er over een paar jaar een plaatsje voor mij in de trainersstaf van Ajax, om de Bobby-Training in ere te herstellen.

Bob gaat weg en daarmee gaat een stuk Ajax verloren. Want wanneer ik aan Ajax denk, dan denk ik aan De Meer, aan het toen nog niet zo grote groepje mensen dat onder leiding van Gerard Holsheimer op de administratie werkte, aan Sjakie Wolfs, maar zeker ook aan Bob. Hij was de eerste trainer die mij, vlak na mijn aankomst in Nederland, onder handen nam. Mijn Ajax-leven begon dus eigenlijk met Bob en tot het laatst aan toe was er sprake van een groot respect. Dat is natuurlijk onveranderd, ook in Barcelona denk ik nog vaak aan de sessies met hem.

Voor Ajax is het jammer dat Bob weg gaat, maar gelukkig blijft hij nog wel bij de club betrokken. Voor Bob zal het onmogelijk zijn om zijn Ajax te verlaten en dat zal hij dus ook niet doen. Hij zal vaak (ik denk dagelijks) zijn gezicht laten zien maar toch hoop ik dat hij en Tilly na het wennen de vrije tijd op een heel goede manier gaan benutten.

Bob, bedankt voor je beulswerk en je hulp. Bedankt dat je mij hebt laten zien wat en hoe Ajax is. Mede door jou ben ik Ajacied geworden.''