Menu

Bob terug op het veld

Bob Haarms voelt het gras weer onder zijn voeten. Niet alleen het gras in de ArenA, maar ook het gras op de Toekomst. Daar is hij twee dagen in de week de hersteltrainer van de A-junioren van Danny Blind. Stiekem begonnen.

Een paar maanden geleden had de trainer van de A1 Bob al benaderd. De 'Goede Beul' sliep er nog een paar nachtjes over en ging op het verzoek in. Twee geblesseerde spelers maakte hij weer even rap wedstrijdfit, op dezelfde manier als de selectiespelers het al van hem gewend waren. Hij kocht speciaal voor de jeugd een nieuwe fluit. 'Die is om de boel op scherp te zetten', legde Haarms uit terwijl hij het exemplaar toonde.

De hersteltrainingen vormen een klein deel van zijn tijd. De grascommissaris, want ook op dat terrein blijft hij actief, zet daarnaast de spelers op scherp. 'Spelers die een mindere conditie hebben, laat ik helemaal tot de bodem gaan. Dat hebben ze nooit eerder hoeven doen. Maar het is wel heel goed voor ze. Ik maak een echte Ajacied van ze.'

De aanpak van Bob lijkt al snel te werken. In de kleedkamers van De Toekomst worden opeens minder blessures gemeld. Bob kreeg al te horen dat de jongens zijn handelswijze schijnt te vrezen.