Menu
Boban Lazic tekent contract

Boban Lazic tekent contract

Ajax heeft jeugdspeler Boban Lazic gecontracteerd. De speler uit de A1 tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015.

Lazic werd op 29 januari 1994 geboren in Woerden. De buitenspeler speelt sinds 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor was hij actief voor ARC.

Als jeugdspeler staat één gebeurtenis hem bijzonder bij. ,,Het kampioenschap van de C1 was een hoogtepunt. Ik was dat seizoen aanvoerder en ik was een belangrijke speler." De andere kant van de medaille heeft de achttienjarige flankaanvaller ook meegemaakt. In het Next-Genduel bij Rosenborg raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn schouder. ,,Ik werd helemaal gek. Bovendien ben je bang dat je niet meer het niveau kan halen van voor de blessure. Maar toen ik na zes maanden terugkeerde speelde ik gelukkig direct weer goed."

Directeur Jeroen Slop overhandigt Boban Lazic zijn eerste shirt. Directeur Jeroen Slop overhandigt Boban Lazic zijn eerste shirt.

Zijn prestaties bleven niet ongemerkt, waardoor Lazic deze donderdag zijn eerste profcontract ondertekende. ,,Dit is een mooie beloning na die langdurige blessure. Ik ben blij dat ik er zo goed uitgekomen ben en mij direct heb bewijzen. Ik vind ook wel dat ik dit verdiende. We hebben een goed seizoen gedraaid, de finale gehaald van de Next Gen competitie. De kampioenswedstrijd met de A1 was het mooiste moment."

Dit weekeinde is Boban Lazic te zien op de Copa Amsterdam waar Ajax A1 vrijdagavond speelt tegen Besiktas.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de VuurstAjax TV was bij de contractondertekening van Boban Lazic. Houd Ajax TV in de gaten voor de reportage.