Menu

Bobby Haarms bewijst Vasco laatste eer

Bobby Haarms vertegenwoordigde Ajax woensdag op de uitvaart van Velibor Vasovic. De familie van Vasco was zeer verguld met de aanwezigheid van de Ajacied en Haarms mocht niet van hun zijde wijken.

,,Ik miste de herdenkingsdienst van 12.00 uur", vertelt Haarms vrijdag. ,,Dat kwam omdat mijn vliegtuig niet eerder arriveerde. Maar vanaf 's middags ben ik er bij geweest. Zo'n dienst gaat heel anders dan hier. Er is veel meer respect voor de overledene en het duurt uren."

,,De familie was trots dat Ajax er was. Ons bloemstuk met daarop 'Vasco, van Ajax' werd door de voorste mensen in de stoet gedragen en ik was gast van de familie", aldus de ontroerde oer-Ajacied die in de tijd dat Vasco bij Ajax speelde een hechte band met de verdediger kreeg. ,,Geen moment ben ik van hun zijde geweken. Ook donderdag ben ik nog bij hen gebleven. Het waren zware dagen, maar het was zo goed dat Ajax vertegenwoordigd was. Zelfs de ambassadeur noemde het in zijn woordje."

Zondagmiddag speelt Ajax met rouwbanden en wordt voor de aftrap tegen De Graafschap een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de aanvoerder uit de eerste gouden periode.