Menu

Bobson geblesseerd, Wotte roept vervanger op

ZEIST (ANP) - Bondscoach Mark Wotte van Jong Oranje heeft NEC'er Mike Zonneveld als negentiende speler opgeroepen. Reden voor de maatregel is een blessure bij ajacied Kevin Bobson. De linkspoot raakte dinsdagmorgen op de training bij Ajax geblesseerd, zijn inzet in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, vrijdag, is twijfelachtig.

Bobson blijft wel bij de selectie. Mocht hij de interland tegen Cyprus niet halen, dan kan hij mogelijk vier dagen later nog in actie komen in de thuiswedstrijd tegen Jong Portugal, eveneens in het kader van kwalificatie voor het EK.

Er staan zeven spelers op een zogenoemde stand-bylijst in het geval van blessures, onder hen de Ajax-talenten Van der Vaart en Hersi. De wedstrijd tegen Jong Portugal, 10 oktober, is in het stadion van RKC Waalwijk in plaats van in dat van Tilburg, waar de renovatie nog niet is voltooid. Jong Oranje oefent, net als het grote Oranje, tweemaal tegen Jong Spanje, 14 november in Spanje en 26 maart 2002 in Nederland.

De selectie: Ten Rouwelaar (Emmen), De Vries (Telstar); Schuurman (Go Ahead Eagles), Wolters (AZ), Wisgerhof (NEC), Hofland (PSV), Broerse (FC Groningen), Bosschaart (FC Utrecht); Van der Schaaf (Vitesse), Touzani (FC Utrecht), Janssen (Vitesse), Van der Gun (Ajax), Van Beelen (Cambuur); Van der Meyde (Ajax), Hose (Ajax), Kuyt (FC Utrecht), Ax (NEC), Bobson (Ajax).