Menu

Bobson scoort voor Willem II

Kevin Bobson trof zaterdagavond doel voor zijn huidige club Willem II. De club uit Tilburg kwam in en tegen Heerenveen met 2-0 voor, maar de Friezen kwamen uiteindelijk langszij. Martijn Reuser kreeg in het duel een gele kaart. Wat andere spelers met een Ajax-verleden deze speelronde in de Nederlandse competitie presteerden, lees je hieronder.

Sander Boschker en Jason Culina wisten met FC Twente niet van FC Den Bosch te winnen. Voor FC Twente was het de eerste nederlaag in een ongeslagen serie van veertien wedstrijden in 2005. De Tukkers hebben nog slechts een minieme kans op Europees voetbal. De achterstand op nummer vijf SC Heerenveen bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

Cedric van der Gun had met ADO Den Haag zondag succes tegen AZ, waar Denny Landzaat, Henk Timmer, Tim de Cler en Olaf Lindenbergh speelden. Perez bracht
de Alkmaarders na rust op voorsprong. In de laatste drie minuten bezorgden de invallers Den Ouden en Elia ADO Den Haag alsnog de zege.

De Graafschap, met Milan Berck Beelenkamp, slaagde er niet in van landskampioen PSV te winnen. Met 4-1 waren de Eindhovernaren de Superboeren de baas. Dave van den Bergh, Darl Douglas, Sander Keller en Hans van de Haar verloren met FC Utrecht in eigen huis van Vitesse, waar Yakubu en Youssouff Hersi voor uitkomen. Keller scoorde nog voor zijn ploeg, maar kon de overwinning van de Arnhemmers niet afwenden. Vitesse heeft daardoor nog uitzicht op de vijfde plek in de competitie, die recht geeft op Europees voetbal.

Kiran Bechan en Stefano Seedorf acteerden in een waar doelpuntenfestijn met FC Groningen. Tegen Roda JC werd vier keer gescoord, de Limburgers troffen even zo vaak het doel. David Mendes da Silva tenslotte slaagde er met NAC niet in RBC Roosendaal te verslaan. In Breda was RBC met 2-1 te sterk.

Bron ANP en ajax.nl