Menu
Bodul hoopt op meer speeltijd bij Ajax 1

Bodul hoopt op meer speeltijd bij Ajax 1

Het gaat goed met Darko Bodul bij Ajax. De 20-jarige aanvaller behoort de laatste weken vaak tot de selectie van trainer Marco van Basten. De trainer liet zijn pupil zelfs twee weken geleden debuteren in het uitduel met Vitesse.

Darko Bodul is Civard Sprockel te snel af. Darko Bodul is Civard Sprockel te snel af.

,,Ik had het niet verwacht", kijkt de spits terug op dat moment in de Gelredome. ,,Het was echt een mooi gevoel, ook voor mijn familie. Zo’n mededeling van een trainer als Van Basten, daar droom je van." Hoewel Bodul een week later tegen Feyenoord negentig minuten op de bank bleef, hoopt hij zondag tegen FC Volendam stiekem zijn eerste speelminuten te maken in de Amsterdam ArenA. ,,Het zou een perfecte wedstrijd zijn, waarin een spits veel kan scoren", bekent de aanvaller, die overigens deze week niet met Ajax meereisde naar Florence. ,,Aan de andere kant mag je clubs nooit onderschatten. Dat zag je ook in het bekertoernooi", zegt de speler die alleen Furdjel Narsingh kent uit de huidige selectie van de Volendammers. ,,Ik heb met zijn broer Luciano gespeeld bij Heerenveen, vandaar dat ik hem ook een beetje ken."
Ook op interlandgebied gaat het Bodul voor de wind. De centrumspits maakte onlangs zijn opwachting bij Jong Kroatië, dat evenals Oostenrijk naar zijn hand dingt. ,,Ik ben in Bosnië geboren en in 1993, toen de oorlog in Kroatië aan de gang was, gevlucht naar Oostenrijk", vertelt Bodul in het kort zijn levensverhaal. ,,Ik heb een Oostenrijks paspoort en ben in Wenen opgegroeid. Ik moet nog steeds kiezen, maar mijn hart ligt bij Kroatië. Ik vind het altijd gezellig als ik in mijn eigen taal kan praten", zegt de jonge Ajacied, die behalve Slavisch en Nederlands ook Duits, Engels en Turks spreekt.
Mede door zijn Nederlandse taalvaardigheden paste Bodul zich gemakkelijk aan bij Ajax, waar hij in het tweede elftal begon. Daarnaast liet hij meteen zien over niet geringe voetbalkwaliteiten te beschikken. ,,Ik ben een voetballende spits die een neusje voor de goal heeft. Ik moet me alleen met niemand vergelijken", zegt de liefhebber van het spel van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic.
Hoewel Bodul vanwege de blessure van Dario Cvitanich tijdelijk naar de A-selectie is overgeheveld, hoopt hij bij het eerste elftal te blijven. ,,Ik moet nog een beetje wennen, maar ik zie wel dat ik het niveau aankan", klinkt hij zelfbewust. ,,Ik ben heel tevreden hier bij Ajax. Vanaf jonge leeftijd droom ik al van deze club. Ik probeer deze lijn voort te zetten."
Ook op mentaal vlak heeft Bodul naar eigen zeggen flinke vooruitgang geboekt. ,,Bij sc Heerenveen was mijn mentaliteit niet zo goed", kijkt hij kritisch naar zichzelf. ,,Maar dat is veranderd toen ik bij Ajax kwam." Toch wilde Heerenveen, dat hem op 16-jarige leeftijd wegplukte uit Oostenrijk, graag verder met Bodul. ,,Maar toen kreeg ik een aanbieding van Ajax", zegt de hoofdrolspeler. ,,En die kans laat je niet liggen. Vooral omdat je weet dat de jeugd bij Ajax een kans krijgt."