Menu
Bodul loodst Jong Ajax voorbij Jong Willem II

Bodul loodst Jong Ajax voorbij Jong Willem II

Jong Ajax heeft Jong Willem II in de Beloftencompetitie met 2-0 verslagen. Darko Bodul verzorgde beide treffers op de Toekomst. Jong Ajax is koploper in de Beloftencompetitie.

Spits Darko Bodul schermt de bal af voor zijn tegenstander. De Serviër speelde met zijn twee treffers en sterke spel een hoofdrol bij Jong Ajax. Spits Darko Bodul schermt de bal af voor zijn tegenstander. De Serviër speelde met zijn twee treffers en sterke spel een hoofdrol bij Jong Ajax.

Darko Bodul was niet alleen vanwege zijn doelpunten een van de smaakmakers in de ploeg van Adrie Koster. De Kroaat viel ook op door zijn nimmer aflatende werklust. De spits, die na rust de aanvoerdersband overnam van Danilo, legde maandag op de Toekomst bijna een halve marathon af. Bodul behield, op enkele momentjes na, meestal ook zijn scherpte voor doelman Ariën Pietersma. Na een halfuur rondde de spits een zelf opgezette aanval fraai af. Bodul kwam op de middenlijn in balbezit, ging een geslaagde combinatie aan met Javier Martina en rondde vervolgens ook ijskoud af: 1-0. ,,Ik zag de ruimte en dacht ‘waarom niet?’’’, blikte de aanvaller in de catacomben van de Toekomst terug op zijn eerste treffer. ,,Ik maakte het wel mooi af.’’
Marvin Zeegelaar zorgde regelmatig voor gevaar op de linkerflank. De linksbuiten maakte zijn 'basisdebuut' als Jong Ajacied. Eerder was de aanvaller al eens invaller bij Jong Ajax én speelde hij al eens een officiële wedstrijd in Ajax 1. Marvin Zeegelaar zorgde regelmatig voor gevaar op de linkerflank. De linksbuiten maakte zijn 'basisdebuut' als Jong Ajacied. Eerder was de aanvaller al eens invaller bij Jong Ajax én speelde hij al eens een officiële wedstrijd in Ajax 1.

Bodul, die maandag terugkeerde van een twee duels durende schorsing, kreeg direct na rust dé kans om de wedstrijd te beslissen. Oog in oog met Pietersma wilde de Kroatische Ajacied de bal echter breed leggen op de meegelopen Martina. Vooral ook tot eigen frustratie kwam Bodul niet verder dan een mistrap. ,,Ik had de wedstrijd eerder moeten beslissen’’, klonk het naderhand schuldbewust uit de mond van Bodul. Achteraf besefte de Ajacied dat hij beter zelf had kunnen schieten.
Trainer Adrie Koster sprak na afloop woorden van gelijke strekking. Zijn spits had de wedstrijd eerder moeten beslissen, vond ook de Jong Ajax-trainer. ,,Hij had er vanavond in plaats van twee, drie kunnen maken’’, keek Koster kritisch terug. De Beloftentrainer vond zijn hele ploeg voor rust matig spelen. ,,We leden te veel balverlies. Bovendien waren we slordig in de passing en werd er te veel gelopen met de bal. We hadden het onszelf vanavond veel makkelijker moeten maken. Helaas deden we dat niet. Al ging het in de tweede helft, wat de uitvoering betrof, wel een stuk beter.’’
Timothy van der Meulen begon én eindigde de wedstrijd als centrale verdediger. Timothy van der Meulen begon én eindigde de wedstrijd als centrale verdediger.

Koster maakte zijn jongste spelers terecht complimenten. Verdediger Johan Kappelhof, aanvaller Marvin Zeegelaar en (de ingevallen) middenvelder Rodney Sneijder zijn op papier ‘gewoon’ nog A-junior. De jonkies presenteerden zich zelfbewust op de Toekomst. Onder de koukleumende toeschouwers bevonden zich onder meer Marco van Basten, Miralem Sulejmani en Willem II-hoofdtrainer Andries Jonker. Last van welke plankenkoorts ook, hadden de veelbelovende en prima voetballende Beloften niet.
In navolging van Bodul kreeg vervolgens Zeegelaar een riante kans om Jong Willem II vroeg in de wedstrijd kansloos te laten. De linksbuiten miste op curieuze wijze de kans op een tweede Amsterdamse treffer. Zeegelaar prikte de bal na een korte sprint weliswaar voorbij Pietersma, maar hij ging bij zijn actie zelf onderuit. Kennedy mikte een vrije trap maar net over de deklat van het Tilburgse doel.
Net als Zeegelaar en Van der Meulen is ook Rodney Sneijder nog A-junior. De middenvelder viel prima in. Net als Zeegelaar en Van der Meulen is ook Rodney Sneijder nog A-junior. De middenvelder viel prima in.

Jong Ajax-doelman Sergio Padt beleefde een van zijn rustigste avonden in zijn voetbalcarrière. Padt hoefde bijna alleen in actie te komen bij terugspeelballen en uittrappen… Een kwartier voor tijd verdubbelde Bodul eindelijk zijn productie. Goed geholpen door het voorwerk van rechtsbuiten Martina, sloeg de Ajacied in de rebound toe: 2-0. Martina slaagde er een tel eerder nét niet in om een swingende aanval doeltreffend af te ronden. Bodul reageerde alert en stond daarbij exact op de goede plek. Koster: ,,Darko prikte ‘m goed binnen. Uiteindelijk heeft hij met zijn twee doelpunten gedaan waarvoor hij er vanavond stond als spits.’’
Bodul verliet de ijzig koude Toekomst niet veel later met een kamerbrede glimlach. De spits hoopt ooit in een elftal, bij voorkeur in de Amsterdam ArenA, samen te spelen met zijn boezemvriend en huisgenoot Sulejmani. ,,Als ik mijn wedstrijden in het tweede goed blijf spelen, komt die kans vanzelf’’, voorspelde Bodul op zelfverzekerde toon.
Rechtsbuiten Javier Martina had een groot aandeel in de 2-0. De inzet van Martina werd gekeerd, waarna Bodul profiteerde in de rebound. Rechtsbuiten Javier Martina had een groot aandeel in de 2-0. De inzet van Martina werd gekeerd, waarna Bodul profiteerde in de rebound.

Met de solide overwinning heeft Jong Ajax prima zaken gedaan in KNVB Beloftencompetitie. Jong Ajax bezet de koppositie in de competitie. Naaste belager Jong NEC (dat met 0-1 won van Jong De Graafschap) heeft een punt minder. De Nijmegenaren speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder dan de Amsterdammers.
In totaal werden maandag drie wedstrijden afgelast in de Beloftencompetitie.
Opstelling Jong Ajax:
Padt; Mac Intosch (85. Castillion), Van der Meulen, Kappelhof, Supusepa (46. Shakison); Sno, Kennedy, Danilo (46. Sneijder); Martina, Bodul en Zeegelaar.
Bekijk dinsdag de samenvatting en de nabeschouwing van Jong Ajax - Jong Willem II op Ajax TV.
Ga nu alvast naar de website van Ajax TV >>

Evander Sno vervulde maandag de rol van middenvelder bij Jong Ajax. Evander Sno vervulde maandag de rol van middenvelder bij Jong Ajax.
De Ajacieden juichen na een treffer van Darko Bodul. De Amsterdammers zijn koploper in de Beloftencompetitie. De Ajacieden juichen na een treffer van Darko Bodul. De Amsterdammers zijn koploper in de Beloftencompetitie.