Menu

Boek over de F-side in de winkel

Het boek over de meest roemruchte aanhang van Nederland is vrijdagavond offcieel in het Ajax-supportershome gepresenteerd en ligt vanaf maandag in de winkel. In 'F-side is niet makkelijk' wordt de geschiedenis van de trouwe Ajax-supportersgroep beschreven.

De meest roemruchte aanhang van Nederland laat al meer dan 25 jaar van zich horen. Om een goed beeld te geven van de geschiedenis gingen alle plakboeken nog eens open. Ronald Pieloor, Benno van der Meer en Mike Bakker, de auteurs van het boek, werkten anderhalf jaar aan de totstandkoming. Het resultaat is een geschreven geschiedenis door de ogen van veel (voormalige) kopstukken uit de F-side.

Ronald Pieloor, tevens mede-oprichter en redacteur van het programmablad en de website 'De Ajax Ster', kijkt met een trots gevoel terug op de totstandkoming. ,,We hebben keihard gewerkt om de deadline te halen. Ik ben enorm opgelucht dat het is gelukt. We wilden een gedetailleerde reconstructie maken. De geschiedenis verteld door de supporters zelf. Het meeste werk heeft gezeten in de research en interviews. We zijn nog naar Duitsland en Engeland geweest om interviews af te nemen."

Supporters die niet tot maandag willen wachten, kunnen het boek aanstaande zondag voor de thuiswedstrijd tegen NEC kopen in het supportershome.