Menu
Boer op doel, aantal spelers rust

Boer op doel, aantal spelers rust

Ajax treedt woensdagavond tegen De Graafschap in een enigszins gewijzigde opstelling aan. Frank de Boer maakt tijdens het bekerduel met de nummer laatst van de Eredivisie van de gelegenheid gebruik om enkele spelers rust te gunnen. De Ajax-coach kondigde dinsdag aan dat hij minimaal vier wijzigingen gaat doorvoeren. Een daarvan is Diederik Boer. De reservedoelman van Ajax keept zoals gebruikelijk de bekerwedstrijden.

De wedstrijden volgen elkaar deze weken in rap tempo op. Drie dagen na het UEFA Europa League-duel met Celtic wachtte afgelopen zondag het competitietreffen met Excelsior in Rotterdam. Na de bekerwedstrijd tegen De Graafschap volgt opnieuw een drukke en belangrijke week met een midweeks programma. Die week begint met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zaterdag) en vervolgens de Europese ontmoeting met Molde in Noorwegen en de topper tegen PSV in de ArenA. ,,Een paar jongens hebben kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu de gelegenheid voor. Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap.”

Boer op doel
Het was voor De Boer geen vraag of hij ook dit seizoen de wedstrijden in het bekertoernooi aan Boer zou gunnen. Een dag voor zijn 35ste verjaardag verschijnt de reservedoelman van Ajax onder de lat in de Amsterdam ArenA. ,,Boer blijft net als vorig seizoen gewoon staan in de beker. Dat hebben we zo met hem afgesproken bij zijn komst naar Ajax. Hij verdient het om deze wedstrijden te spelen. Diederik is een fantastische prof die het hele seizoen klaarstaat voor Jasper Cillessen.” Cillessen gaat op zijn beurt een vrije avond tegemoet. De doelman van het Nederlands elftal zal Ajax - De Graafschap vanaf de tribune bekijken. Andre Onana neemt als reservekeeper op de bank plaats.

De Boer voert tegen De Graafschap minimaal vier wijzigingen in de opstelling door.
De Boer voert tegen De Graafschap minimaal vier wijzigingen in de opstelling door.

John Heitinga wacht nog op zijn eerste officiële speelminuten sinds zijn terugkeer bij Ajax. Hij toonde zich de afgelopen tijd gretig om weer wedstrijden te gaan spelen. Tegen De Graafschap keert hij terug in de wedstrijdselectie. Of en hoe lang hij gaat spelen is echter nog de vraag. ,,Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden. Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Daarnaast heeft John natuurlijk een verleden met zijn knie en de minuten die hij heeft gemaakt. Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is.”

Koploper tegen hekkensluiter
Ajax treft in De Graafschap de huidige nummer laatst van de Eredivisie. Na zes duels staat de promovendus stijf onderaan met nul punten en een doelsaldo van 2-16. Toch zeggen die cijfers De Boer niet veel. ,,Ze hebben inderdaad nog niet gewonnen, maar dat geeft een beetje vertekend beeld. Ze hebben tot dusver vrij aardig gespeeld. Bovendien zullen de slechte competitiestart willen rechtzetten. Het bekertoernooi is daar doorgaans een goed podium voor. Ze hebben alleen de pech dat ze tegen Ajax moeten. Laten wij niet de ploeg zijn die hen het goede gevoel teruggeeft.”

Ajax - De Graafschap begint woensdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

John Heitinga keert terug in de wedstrijdselectie.
John Heitinga keert terug in de wedstrijdselectie.
Diederik Boer is Ajax' vaste doelman in het bekertoernooi.
Diederik Boer is Ajax' vaste doelman in het bekertoernooi.
Ajax bereidde zich dinsdag voor het laatst voor op het bekerduel met De Graafschap.
Ajax bereidde zich dinsdag voor het laatst voor op het bekerduel met De Graafschap.