Menu
Boere leidt Ajax A1 langs Vitesse

Boere leidt Ajax A1 langs Vitesse

Ajax A1 heeft zaterdag met ruime cijfers van Vitesse/AGOVV A1 gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst won het team van Frank de Boer met 3-0. Tom Boere nam de eerste en laatste goal voor zijn rekening. Lesley de Sa scoorde tussendoor de tweede treffer. Doordat koploper Feyenoord van NAC verloor is nummer twee Ajax de Rotterdammers voorbij op de ranglijst.

Dat het voor rust slechts 1-0 in het voordeel van Ajax stond, was een slechte afspiegeling van de verhoudingen in de eerste driekwartier. De A1 heerste op sportcomplex de Toekomst, voetbalde goed, maar miste telkens de scherpte of het geluk in de eindfase van een aanval. Mede daardoor was er in het eerste bedrijf slechts één keer reden tot juichen, daar waar de tussenstand op dat moment al hoger had kunnen, of eigenlijk moeten staan.

Het enige doelpunt voor rust viel halverwege de eerste helft. Uit een strakke voorzet van Jody Lukoki werkte Tom Boere de bal bij de eerste paal binnen: 1-0. Daar bleef het bij. ,,In de rust heb ik daarom ook aangegeven dat er veel goed ging, maar dat die laatste pass beter moest. De eindstand had eigenlijk halverwege de wedstrijd al op het scorebord moeten staan”, sprak De Boer na afloop.

De Sa, hier op archieffoto, scoorde de 2-0 tegen Vitesse A1. De Sa, hier op archieffoto, scoorde de 2-0 tegen Vitesse A1.

De woorden van de 112-voudig international werden niet direct goed opgepikt. Want niet Ajax, maar Vitesse nam na rust het initiatief over. Met een bal op de lat en een afgekeurd doelpunt rammelden de bezoekers nadrukkelijk aan de poort. Ajax A1 wankelde even, maar herstelde zich zeven minuten na rust met een tweede doelpunt. Ricardo Kip zette Lesley de Sa met een steekpass vrij voor de keeper. Die buitenkans was aan de buitenspeler van Ajax prima besteed: 2-0.

Ook na de tweede goal bleef Ajax moeite houden met de eindpass. In de 72e minuut moest er een strafschop (en rode kaart Vitesse) aan te pas komen om de eindstand naar 3-0 te brengen. Boere werd binnen het zestienmetergebied gevloerd , waarna de spits vanaf elf meter zijn tweede en Ajax’ derde treffer van de middag binnenschoot: 3-0.

Volgende week neemt Ajax A1 het in Eindhoven op tegen PSV A1. De club uit Eindhoven staat met een vierde plaats van onder opvallend laag in de Eredivisie voor A-junioren. De Boer: ,,Ze hebben inderdaad een heel slechte start gehad. Toch zijn ze inmiddels op de weg terug. Vandaag hebben ze met 4-2 van NEC gewonnen. Dat goede gevoel zullen ze dus naar komend weekend meenemen. Aan de andere kant: wij draaien ook goed en hebben een betere ploeg. Dat zal volgende week de doorslag moeten geven.”

Opstelling Ajax A1:Stan Berrevoets, Ruben Ligeon, Stefano Denswill, Dico Koppers, Joeri de Kamps, Ricardo Kip, Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Jody Lukoki (75. Mike Busse), Tom Boere, Lesley de Sa (68. Terell Ondaan).

Scoreverloop: 21. Boere 1-0, 52. De Sa 2-0, 72. Boere 3-0 (pen.)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst