Menu
Boerrigter behoedt Jong Ajax voor valse start

Boerrigter behoedt Jong Ajax voor valse start

Ajax is de Beloftencompetitie matig gestart. De ploeg van trainers Aron Winter en Maarten Stekelenburg won, na een redelijke start, maar nipt van Jong Heracles.

jongajaxjongheracles Boerrigter scoort 1-0

Ajax is de Beloftencompetitie matig gestart. De ploeg van trainers Aron Winter en Maarten Stekelenburg won, na een redelijke start, maar nipt van Jong Heracles. De prima goal van linksbuiten Derk Boerrigter hielp Jong Ajax op de Toekomst aan drie punten. In de slotfase behoedde doelman Marco van Duin de Amsterdammers voor onnodig puntenverlies.

Michael Krohn-Dehli in de stromende regen. Michael Krohn-Dehli in de stromende regen.

De regen kwam met bakken uit de lucht tijdens Jong Ajax - Jong Heracles. Omdat kort voor de aftrap ook onweer losbarstte, kon scheidsrechter Sanders weinig anders doen dan het duel een kwartier later laten beginnen.
Weeks na de bekerzege op Jong FC Omniworld, de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen, troffen de Ajacieden hun eerste competitietegenstander. Jong Heracles kwam er, zeker de eerste helft, nauwelijks aan te pas.

Tom de Mul kapt een tegenstander van Jong Heracles uit. Tom de Mul kapt een tegenstander van Jong Heracles uit.

Ajax-doelman Van Duin hoefde de eerste 45 minuten niet een keer reddend op te treden. De thuisploeg hield zich makkelijk staande op het almaar lastiger te bespelen veld. De treffer van Boerrigter was, op slag van rust, een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Oog in oog met Remco Pasveer hield de linkeraanvaller het hoofd koel door de bal simpel en effectief langs de doelman te schuiven: 1-0.
,,We hebben de eerste helft nauwelijks iets weggegeven'', zei Jong Ajax-coach Winter. ,,De tweede helft hebben we het niet goed uitgespeeld, de scherpte ontbrak bij ons. Door knullig balverlies op het middenveld had je uiteindelijk nog gelijk kunnen spelen ook.''

Vurnon Anita zet een tegenstander onder druk. Vurnon Anita zet een tegenstander onder druk.

Winter doelde op de levensgrote kans die Sander Weenk zeven minuten voor tijd in de schoot kreeg geworpen. Na even curieus als onnodig balverlies bij de thuisploeg dook de aanvallende middenvelder zowaar vervaarlijk dicht op voor Van Duin. De keeper sleepte zijn ploeg er op het belangrijkste moment prima doorheen. Van Duin verrichtte de redding van de avond door de bal naast het doel te slaan.
,,We moeten simpeler spelen'', sprak Winter in de catacomben van de Toekomst. ,,Ook in de tweede helft kregen we enkele honderdprocent kansen. Als je die benut, voetbal je vanzelf makkelijker. Kansen creëren lukt ons wel. Ze vervolgens ook benutten is nog een ander verhaal. Vanavond had hier voor ons in elk geval meer ingezeten.''

Een tegenstander lijkt te schrikken van de actie van Rydell Poepon. Een tegenstander lijkt te schrikken van de actie van Rydell Poepon.

Naast aanvallend kan Jong Ajax ook defensief beter, vindt Winter. ,,Van achteruit inschuiven was een probleem, daar waren we te slordig in.''
Winter en Stekelenburg hebben een jonge selectie tot hun beschikking. Winter verloor de onervarenheid onder zijn spelers en de lastige speelomstandigheden naderhand dan ook niet uit het oog. ,,We zijn natuurlijk ook maar net begonnen. En tevreden zijn we nooit. Er zijn genoeg dingen die nog kunnen worden verbeterd.''