Menu
Boerrigter geeft @ntwoord

Boerrigter geeft @ntwoord

Via een e-mail aan Ajax.nl konden supporters een vraag inzenden voor Derk Boerrigter. De linksbuiten vertelt vanuit het trainingskamp in De Lutte onder meer over scoren tegen zijn oude club en speciale rituelen voor een wedstrijd. De inzenders van deze vijf uitgekozen vragen hebben allemaal een door Boerrigter gesigneerd exemplaar van het boek ‘Alle dagen Ajax’ gewonnen.

Heb je bepaalde rituelen op een wedstrijddag en misschien vóór een training?
Ehrin Duijf, Venlo

,,Ik heb niet echt speciale rituelen voor een wedstrijd of training. Wat ik altijd wel goed voor zorg is dat ik goed eet en drink. Gezonde voeding is belangrijk als je goed met je lichaam bezig wilt zijn. Om voor een wedstrijd op en top fit te zijn, slaap ik zo lang mogelijk uit en ga daarna de hele dag door eten en drinken om ’s avonds bij de aftrap over zoveel mogelijk koolhydraten en eiwitten te beschikken. Vanuit mijn opleiding bij Ajax heb ik dat allemaal meegekregen. Het helpt met om optimaal aan een wedstrijd te beginnen.”

Zou je gaan juichen als je tegen je oude club, RKC Waalwijk, het winnende doelpunt maakt?
Jan-Luuk Hoff, Dirksland

,,Als ik met Ajax tegen RKC scoor zal ik zeker gaan juichen. Maar niet heel uitbundig, want ik heb twee jaar lang met plezier in Waalwijk gevoetbald. Dankzij hen heb ik weer een stap omhoog kunnen maken. Op dit moment speel ik voor Ajax, dus dat is nu het belangrijkste. Ik heb trouwens ook wel eens met RKC tegen mijn oude club FC Zwolle gescoord. Ook toen heb ik gewoon gejuicht.”

Aangezien jij beide hebt meegemaakt: wat is beter voor de ontwikkeling van een jong talent, via de jeugdopleiding van een Nederlandse topclub de Eredivisie bereiken of je omhoog werken via de Jupiler league.
Camiel Rietbergen, Roosendaal

,,Dat is een goede vraag. In de jeugdopleiding van een topclub leer je het beste voetballen. Daar beschik je over de beste leiding en heb je de beste trainers tot je beschikking. Zij kunnen je naar een hoger niveau tillen. Fysiek en mentaal gezien kan je beter een paar jaar in de Jupiler League spelen. Bij RKC heb ik geleerd te knokken en voor mezelf op te komen. In mijn geval heb ik dus eigenlijk het beste van twee werelden gehad. Hopelijk komt alles voor mij nu mooi samen bij Ajax.”

Met welke speler wil jij graag enkele duels uitvechten in de wedstrijd tegen het wereldelftal van Van der Sar? En met welke speler juist niet?
Joost Creemers, Stramproy

,,Ik heb gelezen dat Gary Neville en Nemanja Vidic bij meedoen. Dat zijn natuurlijk wel namen. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tegen het team van Van der Sar. Er zullen heel wat wereldsterren in de ArenA zijn. Hopelijk levert het leuke duels op. Ik ben in ieder geval voor niemand bang. Het is toch juist een prachtige uitdaging om het tegen dergelijke verdedigers op te nemen?”

Als je geen profvoetballer was geworden, welk beroep had je dan uitgeoefend?
Robin Opdam, Haarlem

,,Voor ik aan mijn profcarriere ben begonnen heb ik mijn VWO-diploma gehaald. Ik ben afgestudeerd in de richting Economie & Maatschappij, dus het zou logisch geweest zijn als ik dat een economische opleiding zou gaan volgen. Toch is dat niets voor mij. Ik dacht destijds meer aan een opleiding tot piloot. Dat is toch wel een prachtig droomberoep waar je speciale vaardigheden voor moet ontwikkelen. Piloot leek me dus wel een gaaf beroep, maar dankzij mijn voetbaltalent heb ik die andere droombaan als profvoetballer kunnen verwezenlijken.”

De inzenders van bovenstaande vragen krijgen binnenkort een door Derk Boerrigter gesigneerd exemplaar van het boek ‘Alle dagen Ajax’ opgestuurd

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

,,Als ik geen profvoetballer was geweest, had ik wel piloot willen worden." ,,Als ik geen profvoetballer was geweest, had ik wel piloot willen worden."