Menu
Boerrigter herstelt met ups en downs

Boerrigter herstelt met ups en downs

Derk Boerrigter maakte afgelopen maandag zijn rentree bij de groepstraining. De hele week trainde de 25-jarige linksbuiten mee met de groep. Toch is de aanvaller nog altijd niet helemaal honderd procent hersteld van zijn rugblessure. Boerrigter wil honderd procent pijnvrij zijn voordat hij weer gaat spelen. De wedstrijd tegen zijn oude club RKC Waalwijk komt sowieso te vroeg.

De laatste wedstrijd die Boerrigter voor Ajax 1 speelde was op 19 november 2011. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda maakte hij een kwartier voor tijd zijn opwachting en een doelpunt. Het zou voorlopig bij die ene invalbeurt blijven, want sindsdien kampt Boerrigter met een rugblessure. ,,Het is nog moeilijk te zeggen wanneer ik weer kan spelen. Ik ben nog niet helemaal honderd procent fit, maar het gaat wel die kant op. Ik kan pas weer spelen als ik helemaal pijnvrij ben.”

Boerrigter noemt de klachten aan zijn rug ‘een lastige blessure’. ,,Het gaat herstel gaat met ups en downs. Soms gaat het helemaal goed en ben ik pijnvrij, terwijl ik een andere keer toch weer wat voel. Dat komt allemaal voort uit een botje in mijn rug waar een barstje in zit. Dat maakt het tot een lastige blessure. In het verleden ben ik wel vaker geblesseerd geweest, maar dan kon je vaak een duidelijke revalidatietijd aan het herstel plakken. Dat is nu niet het geval. Maar nogmaals; het gaat de goede kant op. Al komt RKC te vroeg. Ik had ook niet verwacht dat ik na één week alweer bij de selectie zou zitten.”

Boerrigter stond afgelopen zondag op VAK410. ,,Een bijzondere ervaring." Boerrigter stond afgelopen zondag op VAK410. ,,Een bijzondere ervaring."

De afgelopen drieënhalve maand heeft Boerrigter de verrichtingen van Ajax vanaf de tribune en via de televisie gevolgd. Afgelopen zondag woonde hij op uitnodiging van VAK410 de wedstrijd vanuit het sfeervak op de tweede ring mee. ,,Dat was mooi om mee te maken. Samen met een vriend heb ik een bijzondere middag op ‘410’ beleefd. De supporters daar maken echt enorm veel lawaai. Op het veld horen we dat ook altijd, maar je merkt het helemaal als je in het vak staat. Het was leuk om te ervaren hoe zij normaal gesproken een wedstrijd beleven. Dat is toch behoorlijk anders dan op de hoofdtribune waar ik normaal zit.”

Zondag tegen RKC Waalwijk zal hij de verrichtingen van Ajax weer vanaf zijn vertrouwde plek op de tribune bekijken. Voor zijn komst naar Ajax beleefde hij twee succesvolle jaren bij RKC. Met name in zijn laatste seizoen viel hij op met achttien goals en vele assists in de Jupiler League. Het aantal aanvragen voor kaarten van zijn oude ploeggenoten uit Brabant viel mee. ,,Precies nul”, zegt Boerrigter met een kleine glimlach. De meeste bekenden uit Waalwijk hoeft hij ook niet aan kaarten te helpen aangezien ze nog tot de selectie van RKC behoren. ,,Henrico Drost, Ard van Peppen, Frank van Mosselveld en Sander Duits zijn jongens waar ik nog geregeld mee omga. Leuk om hen zondag weer te zien. Helaas kan ik zelf nog niet spelen, maar hopelijk is dat binnenkort wel weer het geval. Wanneer weet ik nog niet; eerst moet ik helemaal honderd procent fit zijn.”

Ajax - RKC begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.


Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - RKC Waalwijk